x

Izbor je poprilično interesantan

Španci tvrde: Lionel Messi je odlučio kad i gdje će otići iz Barcelone

Lionel Messi je proteklog ljeta bio na korak od odlaska iz Barcelone.

Izazvao je Argentinac pravi haos kada je zatražio odlazak iz kluba, ali je nakon prijetnje tužbom zbog kršenja ugovora od strane rukovodstva katalonskog velikana, odlučio ostati.

Messi je i narednog ljeta slobodan igrač. U intervjuu kojeg je dao prije nekoliko dana nije previše rekao o odlasku iz kluba.

"Neću otići u Real Madrid ili Atletico Madrid. To je jednostavno nemoguće. Ne znam ni da li ću napustiti Barcelonu i o tome ćemo pričati na kraju sezone. Nadam se da ću biti dio kluba i kada odem u penziju", rekao je Messi i dodao.


"Volio bih jednog dana igrati u Americi i to je uvijek bio san. Ipak, nisam siguran da li će se to desiti".

Španski novinar Jose Antonio Ponseti tvrdi da će se to upravo desiti i to 2023. godine. Messi bi po njegovim riječima trebao zaigrati za Inter Miami.

"Messi želi otići u Miami 2023. godine kako bi se njegova djeca obrazovala tamo", rekao je Ponseti za El Larguero.


Argentinac ima već luksuzni apartman u Porsche zgradi kojeg je kupio prije godinu i po.

"To je susjedstvo gdje žive brojni pravoslavci i Jevreji. U tom području su čak većinski ruski proizvodi u supermarketima. Stan kojeg je kupio nije ga koštao manje od osam miliona eura. U zgradu možeš čak ući automobilom i parkirati ga u dnevnom boravku", dodao je Ponseti.

Pojedini španski mediji tvrde da će pored Messija i Luis Suarez također zaigrati za Inter Miami, no vidjet ćemo kako će se stvari razvijati u narednim godinama, posebno u Messijevom slučaju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.