x

odlična partija mađara

Španija maksimalna, Danska se spasila od ispadanja

Jedan od favorita Evropskog prvenstva blizu je ispadanja sa takmičenja već nakon prve grupne faze, dok je aktuelni prvak Starog kontinenta, ekipa Španije upisala i treći trijumf.

Danci su u drugom kolu igrali protiv Mađarske i na kraju je meč završen neriješenim rezultatom 24:24.

Mađari su izgledali sjajno tokom cijelog meča. Nakon prvog poluvremena su imali prednost od 11:13, vodili su većim dijelom drugog poluvremena, često su bili na +2, ali su se Danci uspjeli vratiti u posljednjim minutama.

Poslije serije 3:0 Toft Hansen je tri minute prije kraja pogodio za prvo vodstvo Danaca 24:23, ali se Mađari nisu dali pa su preko Szite stigli do izjednačenja i konačnih 24:24.

Sjajan u mađarskom timu je bio Balogh sa sedam golova, dok se kod Danaca izdvojio Bramming sa šest, ali i odlični Landin sa čak 20 odbrana.

U trećem kolu Danska će igrati protiv Rusije koja je već ispala, dok Mađare treća susret sa Islandom. Nakon dva kola Island ima 4, Mađarska 3, Danska 1, a Rusija je bez bodova.

Španija maksimalna u prvoj fazi

Španija je prvu grupnu fazu okončala i trećim trijumfom. Aktuelni prvak Evrope je bez većih problema pobijedio Nizozemsku. Bilo je 36:25.

Crvenoj furije je pripalo prvo poluvrijeme rezultatom 17:13, dok je ta prednost u drugom poluvremenu dodatno narasla te postala dvocifrena za končanih 36:25.

Najefikasniji kod Španije je bio Maqueda sa šest golova, kod Nizozemaca sjajan za osam golova je bio Smits.

Ranije je u ovoj grupi Njemačka pobijedila Latviju 28:27 pa će u drugu grupnu fazu proći Španija koja nosi dva boda, te Njemačka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.