x

Veliki rezultat bh. tima

Spars u finalu ABA 2 lige

Košarkaši Sparsa plasirali su se u finale ABA 2 lige nakon što su danas u Morači savladali Podgoricu rezultatom 74:59.

Sarajevski tim je u ovaj meč ušao sa osam poena prednosti iz prve utakmice odigrane prije dva dana (72:64) i usprkos velikom umoru Sparsi su još jednom nadigrali protivnika i slave plasman u finale

Sparsi odlično ulaze u meč i u uvodnih pet minuta meča prave seriju od 9:0. Tek na polovici prve dionice Podgorica ubacuje prve poene, a do kraja ovog perioda nismo gledali naročito lijepu košarku sa obje strane.

Bilo je tu dosta promašaja sa obje strane, dosta grešaka, a nakon deset minuta igre Sparsi su imali prednost od 11 poena, 17:6.


I u drugoj dionici Sparsi su nemilosrdno punili koš protivnika. Hasandić i Kamenjaš su bili naročito raspoloženi, pa se razlika na poluvremenu popela na plus 23, 46:23.

Prednost Sparsa je u nekoliko navrata tokom trećeg perioda išla i do 25 razlike, ali je potom došlo do pada u igri sarajevskog tima i maksimalnog opuštanja.

Nakon 30 minuta igre Podgorica je došla na minus 17 (63:46), da bi u posljednjoj dionici potpuno se približili bh. predstavniku. Snage za neki veliki preokret nisu imali i na kraju su Sarajlije upisale novu pobjedu i slave plasman u finale.


Kenan Kamenjaš je predvodio Sparse u ovom meču sa 23 poena i 11 skokova, Almir Hasandić i Gediminas Orelik su dodali po 17, dok je kod Podgorice Tmušić ubacio 12 koševa.

Spars će u finalu igrati protiv pobjednika meča između Studentskog Centra i Mladosti Zemun u kojem Centar ima prednost od poena razlike 86:85.

Ako bi se tim iz Zemuna plasirao u finale Sparsi bi zbog ispunjene kvote timova iz Srbije direktno plasirali u ABA ligu, dok bi Mladost sa Borcem iz Čačka razigravala za još jedno mjesto ekipe iz Srbije. U slučaju pobjede Centra, Spars bi se sa njima u finalu borio za novog učesnika ABA lige.

Studentski Centar i Mladost svoj drugi meč igraju sutra i Sparsi će ga sa nestrpljenjem očekivati.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.