x

Gosti pobijedili sa 71:70

Sparsi i dalje bez pobjede u ABA ligi 2, Helios slavio u Sarajevu

Košarkaši Sparsa večeras su na svom parketu poraženi od Heliosa sa 71:70 u šestom kolu ABA lige 2, te je sarajevski tim i dalje bez pobjede u ovoj sezoni.

Sparsi su veoma loše otvorili večerašnju utakmicu što su gosti iskoristili, te su nakon prve četvrtine vodili sa 21:13. Ipak, sarajevski tim bolje zaigrao u nastavku meča i uspio smanjiti prednost, te se na pauzu otišlo kod rezultata 40:39 za Helios.

U nastavku meča gledali smo dosta izjednačen meč. Sparsi su se dobro držali i činilo se da bi mogli ostvariti prvu pobjedu u ovoj sezonili ABA lige 2, ali nažalost to se nije desilo.

Helios je nakon treće četvrtine ponovo imao prednost na svojoj strani, te je vodio sa 56:52. I onda u posljednjih deset minuta prava drama. U posljednjim sekundama gosti su imali prednost 71:70, te su Sparsi pokušali da dođu do preokreta.

Međutim, u posljednjem napadu Sarajevski tim nije uspio to da iskoristi jer je Buza promašio trojku, te je tim iz Domžala na kraju slavio sa 71:70.

Goste je do pobjede vodio Konjević sa 16 poena, dok je Mahković dodao jedan poen manje. U ekipi Sparsa istakao se Kamenjaš sa 18 poena i čak 14 skokova.

(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.