x

Spasite supu ili čorbu trikom italijanskih kuhara

Kora tvrdih, odstajalih sireva poput parmezana jedan je od omiljenih sastojaka za fantastičnu čorbu prepunu mirisne arome.

Italijanske domaćice koje znaju šta sve može kora sira ni u ludilu je ne bi bacile, ali preduslov je domaći ili kvalitetan sir čija kora nije plastična. Ako je nećete odmah iskoristiti nakon što pojedete sir, možete je i zamrznuti.


Korom sira možete spasiti i umak kojem nedostaje ukusa, a sve što treba jeste zagrijati odabranu tečnost (vodu za čorbu, gotovu supu ili umak) u loncu pa prije nego što provri, ubacite koru.


Kuhajte na laganoj vatri dok ne ispusti mirisnu aromu, a omekšalu koru prema želji možete i narezati na komadiće i poslužiti u čorbi. Ukus sira u čorbi odlično se slaže sa šparogom, brokulom, karfiolom, prokulicama i gljivama.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.