x

Spektakl u BKC-u: Tuzlaci proveli Dan zaljubljenih uz Kaliopi!

Makedonska pop diva Kaliopi Bukle u utorak je ljubiteljima svoje svoje pjesme u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli priredila neponovljiv muzički ugođaj.  Energična Makedonka je održala dvoiposatni koncert u kome je uživalo više od šest stotina Tuzlaka, ali i Kaliopinih obožavatelja iz regiona, koji su stigli u Tuzlu samo zbog koncerta, kojim je ova pjevačica i započela bosanskohercegovačku turneju.

– Pa da dobro ste primjetili, ovo je već drugi put da bh. turneju počinjem iz Tuzle. Ima tu neka posebna emocija i treperenje u zraku, Tuzla i ja se volimo. Ovdje je publika iskrena i taj fluid se naravno osjeti, a publika se ne može prevariti. Drago mi je da su svi uživali, a koncert je trajao nepredviđeno i malo duže od planiranog. Ja volim Tuzlu, a Tuzla voli mene. Dokazali ste to svih ovih godina. Tuzlo, hvala ti, rekla je Kaliopi nakon koncerta, strpljivo potpisujući autogram karte i fotografišući se sa svakim fanom pojedinačno.

 

Najviše emocija kod prisutnih izazvala je interpretacija pjesme ”Bato”, odnosno ”Rođeni”, koja po Kaliopinom i mišljenju mnogih muzičara odiše posebnom energijom, a njen osebujni vokal publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

 

Pored ostalih, publika je uživala i u nekoliko akustičnih kompozicija, a kroz koncert, Kaliopi ih je provela stazama svoje karijere od davne 1984. godine do danas.

 

Turneja makedonske pjevačice i velike humanitarke, kao i počasne ambasadorice UNHCR-a, nastavlja se nastupima u Banja Luci, Mostaru, Zenici i Sarajevu.

(rtvslon.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.