x

Plasirali se u finale Superkupa

Spektakl u Džedi: Atletico Madrid nevjerovatnim preokretom pobijedio Barcelonu

Fudbaleri Atletico Madrida večeras su pobijedili Barcelonu sa 3:2 u spektakularnom meču polufinala španskog Superkupa.

Atletico je izborio plasman u finale gdje će igrati protiv gradskog rivala Real Madrida. Večeras smo u Džedi gledali fantastičnu utakmicu, a svih pet golova vidjeli smo u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu Barca je bila bolja i imala nekoliko dobrih šansi, ali je ostalo 0:0. I onda nakon 17 sekundi u drugom poluvremenu Atletico je poveo sa 1:0, a gol je postigao Koke.

Međutim, Barcelona je ekspresno odgovorila i izjednačila već u 51. minuti sjajnim golom Messija. Argentinac je nekoliko minuta kasnije dao i drugi gol, ali je on poništen nakon VAR-a jer je Messi igrao rukom.

No, Barcelona je u 62. minuti uspjela da povede sa 2:1. Oblak je odbranio udarac Suareza, a na odbijenu loptu natrčao je Griezmann koji pogađa za preokret Katalonaca.

Desetak minuta kasnije Barcelona je preko Piquea povela sa 3:1, no i ovaj gol je poništen zbog ofsajda. Iako su svi očekivali da će Barca prviesti meč kraju Atletico je u finišu došao do nevjerovatnog preokreta.

Madridski klub poravnao je na 2:2 kada je Morata pogodio iz penala kojeg je izborio Vieto. Mreža Neta tresla se u 86. minuti, a ovaj put strijelac je bio Correa koji je pogodio za 3:2 i donio nevjerovatan preokret svom timu.

Barcelona je do kraja meča pokušala doći do produžetaka, ali se rezultat nije mijenjao i Atletico se plasirao u finale gdje će igrati protiv Reala.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.