x

Ukrajinska zvijer šokirala Englesku

Spektakularan obračun u Londonu: Čudesni Usyk okončao vladavinu Anthonyja Joshue

Oleksander Usyk novi je prvak svijeta teške kategorije po verzijama WBA, WBO, IBO i IBF nakon što je večeras u Londonu savladao Anthonyja Joshuu jednoglasnom odlukom sudija (117-112, 116-112, 115-113).

Spektakularan meč odradila su ova dva borca, a na kraj je pobjedu pred gotovo 70.000 gledalaca na stadionu Tottenhama odnio čudesni Ukrajinac nakon 12 fenomenalnih rundi.

Usyk je dobro ušao u meč. Dobro se kretao i pogađao je jako dobro šampiona i borba je krenula baš onako kako se očekivalo od strane ukrajinskog boksera.

Sa druge strane Joshua je čekao jedan udarac kojim bi riješio meč, ali u trećoj rundi AJ taj koji je bio i uzdrman nakon sjajne serije Usyka.


Tek u četvrtoj rundi AJ dolazi do daha. Nekoliko puta je pogodio Usyka, a Ukrajinca je pokušao usporiti gađajući tijelo.

Nastavio je Joshua sa dobrim boksom i u narednim rundama. U šestoj je Usyk primio dva teška udarca i činilo se da je uzdrman.

Ukrajinac odgovara u sedmoj rundi. Odlično je pogađao šampiona koji je jedva ostao na nogama krajem ove runde.


Odličan boks nastavljen je i u narednim rundama. Ipak, nakon 12 rundi pobjednika nije bilo i odluka je otišla u ruke sudija, no svima je bilo jasno da će Usyk postati novi šampion jer je u završnim rundama uništio Joshuu.

Odluka je bila jednoglasna, Usyk je pobijedio Joshuu i postao je novi vladar teške kategorije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.