x

Modrić, Eriksen, De Gea...

Spektakularna lista slobodnih igrača za naredno ljeto

Lista fudbalera kojima ističe ugovor narednog ljeta te će postati slobodni igrači je zaista impozantna. 

Oni do sada još uvijek nisu produžili ugovore sa svojim klubovima i ušli su u posljednju godinu aktuelnog ugovora što znači da će sljedećeg ljeta besplatno moći da odu u bilo koji drugi klub.

Naravno, postoji i ta opcija da igrač do kraja sezone ipak odluči produžiti vjernost sa aktuelnim klubom, ali ukoliko se to ne dogodi sa ovim zvijezdama koje ćemo nabrojati, onda će se sljedećeg ljeta evropski velikani žestoko boriti za njihove potpise.


Jedno od najzvučnijih imena sa liste svakako je golman Manchester Uniteda David De Gea. Njegovo ime se već godinama dovodi u vezu sa odlaskom iz kluba, a čini se kako će narednog ljeta konačno do toga i doći.

Ugovor ističe i brazilskom štoperu iz PSG-a Thiagu Silvi. On ima 34 godine, a nedavno je izjavio da bi karijeru volio završiti upravo u Parizu. Vidjet ćemo hoće li to biti narednog ljeta ili će se klub odlučiti da mu ponudi još godinu ili dvije saradnje.


Neki od odbrambenih igrača koji bi uskoro trebali postati slobodni su Giorgio Chiellini i Aleksandar Kolarov. Obzirom da su već obojica u poznim igračkim godina, jasno je da ne mogu očekivati neke spektakularne potpise, ali da mogu igrati još neku sezonu, sigurno da mogu.

U veznom redu ima zaista mnogo zvijezda na ovoj listi. U prvom redu tu su Luka Modrić, David Silva i Christian Eriksen. Prva dvojica imaju uveliko preko 30 godina i sigurno da više nijednom ozbiljnom klubu neće biti opcija na duže staze, ali zato Eriksen sigurno hoće. On će vjerovatno biti i najtraženiji igrač tokom aktuelne sezone i, ako se do tada ni sa kim ne dogovori, narednog ljeta. Od ostalih igrača iz veznog reda tu su Willian i Mario Gotze.

Kada govorimo o napadačima, listu svakako predvode Dries Mertens i Edinson Cavani. Obojica imaju preko 30 godina, ali svakako se nalaze u dovoljno dobroj formi da na najvišem nivou mogu igrati još neko vrijeme.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.