x

Spektakularni hotel s pogledom na Himalaje

Arhitektonski studio iz Šri Lanke 'Zowa Architects' upotrijebio je bambusovu trsku za prekrivanje fasade butik hotela Kumaon u Utarkhandu u Indiji.

Hotel je smješten u srcu sela Kasar Devi i nalazi se na visokom grebenu svetog Nanda Devi planinskog vijenca, i pravo je planinsko odmaralište smješteno u srcu prirode s fantastičnim pogledom na Himalaje.


Prođite kroz tradicionalne zaseoke, spustite se kroz šume od hrastovine, kedrovine i rododendrona, obiđite drevne kamene hramove ili se opustite na planinskom suncu i hladnom vjetru, okruženi pticama i mirisnim borovima, prenosi luxlife.


Spektakularni hotel se nalazi na 1600 m nadmorske visine i pruža nevjerovatan pogled na terasasti teren pod njim. Glavna zgrada hotela nalazi se na najvišoj tački objekta i sastoji se od dva pravolinijska volumena koja su djelomično prekrivena bambusom.


Njegov gornji nivo u kom se nalazi trpezarija, postavljen je pod pravim uglom, dok je prednji dio hotela prekriven staklom kako bi pružio dramatičan pogled na Himalaje.


Ovaj butik hotel posjeduje samo 10 luksuznih apartmana čija je struktura izgrađena od lokalnog kamena dok je ostatak kreiran od cigle, pa zatim cijeli obložen bambusovom trskom.


Kada je u pitanju enterijer ovog hotela, dizajneri su željeli da izazovu osjećaj rustične jednostavnosti kako bi se hotel što bolje uklopio u okruženje u kom se nalazi. Tako je u apartmanima korišteno lokalno borovo drvo i granit Kota za popločavanje balkona i terasa. Svaki od apartmana snabdjeven je prečišćenom kišnicom koja se prikuplja putem posebnog drenažnog sistema.


Hotel posjeduje još i restoran, terasu za sunčanje i biblioteku, i nudi vrhunski užitak svim ljubiteljima prirode.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.