x

Zenica

Spektakularni koncert operne pjevačice Sandre Bagarić! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Spektakularnim vatrometom i koncertom operne pjevačice Sandre Bagarić završeno je rođendansko slavlje Grada Zenice koji je danas proslavio svoj 583. rođendan.

Cjelodnevni program obilježavanja 583. rođendana počeo je svečanom akademijom koja je održana u Bosanskom narodnom pozorištu, a na kojoj su se prisutnima obratili predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Goran Bulajić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Nakon toga, ulicama Zenice, učenici osnovnih škola, sportskih kolektiva i drugih institucija održali su defile zeničkim ulicama do Gradske arene "Husejin Smajlović" u kojoj je upriličen prigodan program povodom deset godina od zvaničnog otvorenja ove dvorane koja je i danas najmodernija na području Bosne i Hercegovine.


Direktor Javnog preduzeća za održavanje i upravljanje sportskim objektima Zenice Nedim Talić je kazao kako će u Gradsku arenu "Husejin Smajlović" u narednom periodu biti uložena značajna sredstva kojima će se postići veća energetska efikasnost i omogućiti bolji uvjeti za rad kako profesionalnih klubova tako i rekreativaca.

Rođendansko slavlje nastavljeno je u Bosanskom narodnom pozorištu koncertom operske pjevačice, Zeničanke, Sandre Bagarić, koja je kazala kako joj je oduvijek bila želja biti na bini zeničkog pozorišta i nastupati pred svojim sugrađanima koji su večerašnji nastup Bagarić nagradili velikim aplauzom.

Nakon koncerta sa zeničke zgrade Lamela upriličen je višeminuti vatromet koji je bio šlag na tortu današnje proslave. Važno je pomenuti da će sutra u Zenici biti održana tradicionalna čimburijada te da će poznati zenički ugostitelj Rasim Salčinović ponovo prirediti čimbur od 1.500 jaja.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.