x

Zenica

Spektakularnim koncertom Adisa Škalje obilježena polovina Zenica Summer Festa! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Zenica Summer Fest obilježio je polovinu festivalskog programa i publici priredio prvoklasan koncertni spektakl u centru grada. Održan je koncert Adisa Škalje, sa specijalnim gostima, Željkom Bebekom i Al’Dinom. Procjenjuje se da je večeras u centru grada bilo i do 20 hiljada ljudi.

Na bini na Trgu Alije Izetbegovića popodne je održana generalna proba učesnika, koji će nekoliko sati poslije u centru Zenice okupiti veliki broj Zeničana koji su uživali u bezvremenim hitovima domaće i strane pop-rok muzike… U to vrijeme, na bini nam se pridružio i legendarni Bebek…


Koncert je počeo energičnim nastupom sve popularnijeg bh. pjevača Adisa Škalje, Zeničanina koji se javnosti predstavio još ratnih devedesetih, kada je pobijedio na svom prvom festivalskom takmičenju u Zenici. Prije tri godine, postao je zvijezda Hayat produkcije i njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom.


Publiku je u Zenici zabavljao hitovima exYu pop-rok muzike, ali i autorskim uradcima. Na bini ga je pozdravio Pane Škrbić, koji ga je prije 20-ak godina u profesionalne muzičke vode ispratio sa Festivala Djeca pjevaju hitove, a danas mu je, kao nekadašnjem rukometašu, uručio dres Rukometnog kluba Čelik.


Adisov nastup je obilježila i emotivna interpretacija Al’Dinovog hita Čaršija. – Molio sam dragog Boga da pjevam tu pjesmu, da se vratim u svoju čaršiju. Ta mi se želja, evo, ispunila, – kazao je Adis Škaljo. Njegovi gosti večeras su bili i mladi interpretatori Nešad Selman i Hanad Džehverović.

Oko 22 sata, centar grada bio je prepun Zeničana svih generacija koji su uživali u koncertu i poznatim hitovima Al’Dina i legendarnog Željka Bebeka. Po nekim procjenama, u centru grada večeras se okupilo oko 20 hiljada ljudi.


Izlazak na binu legende Yu rocka, Željka Bebeka, propraćen je burnim ovacijama. Na bini mu se pridružio gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović i uručio mu majicu Zenica Summer Festa.

Kuriozitet večerašnjeg nastupa bila je podrška Bebekovog sina, Zvonimira na električnoj gitari. Krenulo je hitom: Da je sreće bilo… a završilo zajedničkom interpretacijom balade Laku noć svirači.


Pola sata prije ponoći, održana je druga festivalska press konferencija, na kojoj su o dosadašnjem programu i planiranim aktivnostima u okviru 1. Zenica Summer Festa govorili članovi Organizacionog odbora Festivala, kao i večerašnji gosti, Adis Škaljo i Željko Bebek.

– Festival je prilagođen svim generacijama, od 7 do 77 godina, – podsjetio je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, dodajući da Zenica uz ovakve događaje sve više pokazuje svoju evropsku orijentaciju. Zeničanin Adis Škaljo zahvalio se svima koji su došli i pružili mu podršku na njegovom prvom solističkom koncertu u rodnom gradu. Željko Bebek s ponosom je istakao da je njegova karijera počela u Zenici prije 30 i više godina.


Foto : Pahuljko

Izvor : Zenicainfo 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.