x

Spirit Fest Sarajevo: U vrhunskim rakijama uživalo više od 1.200 posjetitelja!

U prepunoj dvorani „My Face“ završen je sedmi Internacionalni festival žestokog pića i rakija „Spirit Fest Sarajevo“, gdje su mnogobrojni posjetioci degustirali vrhunske proizvode više od 40 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Vilsonovo šetalište, Sarajevo 71000, Bosna i Hercegovina

062 993 934

Predstavnici destilerija i zastupnika svjetskih poznatih brendova žestokog pića također su prenijeli iskustva u primjeni novih tehnologijskih dostignuća u proizvodnji pića.

GASTRONOSMKE DELICIJE

Uz konuzumiranje rakija na festivalu su bile ponuđene i gastronomske delicije iz Bosne i Hercegovine. Izlagači iz BiH i regiona istakli su da je dobra hrana uz piće odlična prilika da posjetioci iz prve ruke okuse kvalitetne prozvode , a proizvođačima kao rezultat ponudi veći plasman proizvoda na tržište.


„„Spirit Fest Sarajevo“ pokazao je i ove godine da je okrenut onima koji posluju u ugostiteljstvu i turizmu, a ostvaruju dobit prodajom rakija i prehrambenih proizvoda. Drago mi je da smo i ove godine imali priliku ugostiti vrhunske destilerije i kompanije te uspjeli u našoj primarnoj namjeri da na međunarodnom nivou dokažemo kako se od autohtonog voća sa područja BiH i regiona prave proizvodi svjetskog kvaliteta“, kazao je direktor Festivala Dejan Radović.

Po sedmi put upriličena je dodjela priznanja za najbolje ocijenjene rakije, ukupno 110 uzoraka se takmičilo u kategorijama rakije od voća, rakije od grožđa, specijalne rakije i likeri.

Stručni žiri sa predsjednicom komisije prof. dr. Nermina Spaho nije imao lagan zadatak.


Velike zlatne plakete su osvojili:

„Destilerija Trivulesk“ u kategoriji rakija od voća za proizvod „Trivunova šljiva“

„Destilerija Monogram“ u kategoriji rakija od grožđa za proizvod „Vinjak arhiva“

„BB Klekovača“ u kategoriji specijalnih rakija za proizvod „Klekovača“

„Destilerija Turčinović“ u kategoriji likera za proizvod „Liker od šumske maline“

Također su ispred organizacije dodijeljene i pojedinačne zlatne, srebrene i bronzane plakete za izlagače koji su dostavili uzorke za ocjenjivanje.


PET TAKMIČARA

Za najlokera ovogodišnjeg sedmog „Spirit Fest-a Sarajevo“ proglašen je Hari Delić koji je u konkurenciji od 5 takmičara bio najbrži u ispijanju dobre kapljice. Nagradni fond su obezbijedili hotel „Termag“ i kompanija “Promands Sarajevo“, jedna od vodećih uvoznika i distributera parfema i parfemske kozmetike na tržištu BiH već duži niz godina, koja zastupa brendove: Dior, Givenchy, Kenzo, Narciso Rodriguez i mnoge druge.

„Spirit Fest Sarajevo“ ubraja se među najveće distillery događaje na Balkanu. Posjetiocima dodatno zadovoljstvo priredio je nastup benda Mirza&Panduri.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..


Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.