x

Želi ga Barcelona

Sprema se velika izdaja: Di Maria pravi transfer koji će izazvati bijes u Madridu?

Angel di Maria od prvog jula postat će slobodan igrač, jer mu ističe ugovor s PSG-om.

"Moja ideja je igrati još jednu godinu u Evropi i doći spreman na Svjetsko prvenstvo i zatim se vratiti u Argentinu", kazao je Di Maria u mjesecu maju.

Činilo se da bi njegov novi klub trebao biti Juventus, no mogao bi se dogoditi i jedan nevjerovatan transfer. Naime, za njegove usluge zainteresovana je Barcelona.

Prelazak Di Marije na Camp Nou nije nimalo lak zadatak, jer Katalonci neće pristati na transfer pod bilo kakvim uslovima.


Tačnije, Angel di Maria morat će prihvatiti platu od samo dva miliona eura godišnje, znatno ispod onoga što zarađuje u PSG-u, najavljuje Barca Universal.

Ostaje za vidjeti što će argentinski igrač izabrati - Juventus i veću platu ili Barcelonu, manju platu, a veliku izdaju, s obzirom na to da je četiri godine nastupao za Real Madrid, najvećeg Barceloninog rivala.


Član Real Madrida bio je od 2010. do 2014. godine, a za to je vrijeme bio prvak Španije 2012. godine, prvak Evrope dvije godine kasnije, osvojio je UEFA-in Superkup, te dva puta španski Kup i jednom Superkup.

Podsjetimo, u karijeri je igrao još za Rosario, Benficu i Manchester United. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.