x

/ SPORT / NOGOMET

Srbijanski medij: 'Otkrivamo zašto je Hrvatska potonula protiv Argentine'

Uvjerljiv poraz Hrvatske od Argentine (0:3) u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru iznenadio je ljubitelje nogometa diljem svijeta, a odgovor na pitanje zašto su Vatreni pružili slabu predstavu protiv Južnoamerikanaca, pokušao je dati, među ostalima, i srbijanski Telegraf.

Telegraf je poznat po svojim senzacionalističkim naslovima, a takvim su zaokružili i analizu utakmice polufinala Mundijala između Argentine i Hrvatske, koju su Južnoamerikanci dobili na krilima sjajnog Lionela Messija i mlađahnog Juliana Alvareza.

"Otkrivamo što se zaista dogodilo s Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva", bombastičan je naslov analize Telegrafa u kojoj se pitaju zašto Hrvati u utakmici protiv Argentine nisu nalikovali na sebe.

"Nigdje te sigurnosti, nigdje te vatre, nigdje tvrdoglavosti, volje, umijeća, nigdje nije bilo reprezentacije koja je stigla do polufinala Svjetskog prvenstva, a koja se nadala da će ovaj put otići korak dalje...", piše srbijanski medij, koji zatim "otkriva" ko je to nadjačao Hrvate.

Riječ je, naime, o Lionelu Messiju, smatraju Srbi.


"Kad u ratu uz sebe imaš Ahileja, rastu ti krila, a snaga ti je dvostruko veća nego inače. Zato je Argentina bila jaka kad je bilo najpotrebnije. Nije do Hrvata. Dogodilo se nogometno božanstvo, prvi nogometni bog iz Argentine nakon Maradone (BatiGol je super, ali nije BatiGod), čovjek koji može igrati protiv dvojice, trojice, četiri, može igrati protiv cijelog svijeta", niže Telegraf hvalospjeve na račun argentinskog velemajstora, zaključujući tako da je upravo on bio prevaga koja je Argentince odvela u finale Svjetskog prvenstva.

Tekst završavaju konstatirajući da su Hrvati bili "najbolji što su mogli biti, ali da pomoći protiv Messija nema".

"Može i protiv Francuza u finalu, to ćete vidjeti. Unatoč svemu, unatoč godinama, Mbappeu, svemu, Messi će ovo osvojiti. I ući će u povijest", zaključuje se u tekstu.

Izvor: Radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.