x

Srbin u centru skandala: Turčina je provocirao zbog ramazana, čeka ga drakonska kazna?!

U važnoj utakmici Kupa Nizozemske, Ajax je kao gost pobijedio Feyenoord sa 2:1 i osigurao mjesto u finalu. Međutim, utakmicu je obilježio sukob između Dušana Tadića i Orkuna Kokcua, a mnogi su optužili srpskog reprezentativca da je na skandalozan način izrugivao turskog igrača što je povezano s mjesecom ramazanom.


Kokcu je kapiten Feyenoorda i vjerovatno najveća zvijezda momčadi. Tokom utakmice, on i Tadić su se sukobili stvarajući kaos na terenu, što je dovelo do privremenog prekida utakmice.

Sukob je započeo verbalnim izmjenama, a Kokcu je čak pokušao i fizički napasti Tadića. To je dovelo do toga da su navijači Ajaxa počeli bacati predmete na igrače Feyenoorda, pogodivši Davyja Klaassena u glavu, što je rezultiralo prekidom utakmice.

Nakon kratke pauze, igrači Ajaxa odlučili su nastaviti utakmicu uprkos Klaassenovoj povredi. Međutim, glavna tema na društvenim mrežama nakon utakmice bila je sukob između Tadića i Kokcua, koji je uzrokovao sav kaos.

Tokom jedne rasprave, Tadić i Kokcu su se gurali, ali je glavni sudac brzo intervenisao i razdvojio ih. Međutim, kamera uz teren snimila je Tadića kako izaziva Kokcua i gestikulira da “jede s poda”. Mnogi su to shvatili kao skandalozan potez, a Twitter sada vrvi optužbama da je Tadić uvrijedio i izazvao turskog igrača zbog ramazana.

Mnogi traže da Nizozemski nogometni savez brzo djeluje i strogo kazni Tadića za svoje postupke, jer vjeruju da je uvrijedio i izrugivao Kokcua na sramotan način.


Izvor: sportske.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.