x

Srđan Predojević dobio otkaz: Primao 1.300 eura u Kontroli letenja, a nije dolazio na posao!

Srđan Predojević, urednik i voditelj Jutarnjeg programa na TV Prva, suspendovan je u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, gdje je radio na poziciji portparola, saznaje Kurir.

Predojević je suspendovan u petak, 6. decembra, i to zato što nije dolazio na posao, navodi izvor Kurira, a uredno je dobijao platu. Finansijska naknada za tu funkciju je oko 300.000 dinara.

- Predojević je suspendovan jer se tri dana nije pojavio na poslu. Međutim, istina je da on gotovo nikad nije ni dolazio na posao. Čovjek vodi jutarnji program, mi svi na TV vidimo gdje je on, a svi ćute. On važi za čovjeka koji je kadar bivšeg direktora Radojice Rovčanina. Rovčanin mu je dao veliku platu i, očito, mogućnost da ne mora da dolazi na posao - kaže izvor Kurira iz SMATSA i dodaje:


- Aktuelno rukovodstvo Predojeviću zamjera i što nije spriječio da u medije procuri vijest da kontrolori letenja razmišljaju o štrajku. Kad to dospije do medija, odmah se uključuju i Direktorat civilnog vazduhoplovstva i Evropska agencija za kontrolu saobraćaja. To nije dobro za SMATSA.

Predojević u razgovoru za Kurir kaže da je suspendovan i da to nije nikakva tajna.

- U procesu žalbe sam pred sudom, ne mogu ništa konkretnije o tome - naveo je Predojević.

Ipak, on je objasnio da je u SMATSA oko 10 godina, da je primljen na neodređeno vrijeme, te da je kvalifikovan za radno mjesto na kom je - diplomirani je komunikolog, magistar novinarstva i pilot.


Na pitanje da li je tačno da je imao platu oko 300.000 dinara, a nije dolazio na posao, Predojević kaže:

- Plata za tu funkciju je manja od 300.000 dinara, a ja sam prijavljen na 50 odsto, jer radim četiri sata dnevno u toku radne nedjelje.

To znači da su Predojevićeva mjesečna primanja bila do 150.000 dinara, odnosno oko 1.300 eura.

On ističe da funkcija na kojoj je ne uključuje svakodnevni odlazak na posao.

- Imam poseban telefon za taj posao, to podrazumijeva da sam uvijek dostupan, da ta linija nije nikad zauzeta. Imam pasivno dežurstvo, meni se računa u radno vrijeme i kad sam na moru, jer radim i odatle, kad sam na Instagramu (održavanje profila kompanije), delegacije, protokol, sve mi je to posao i ne moram da budem u kancelariji - dodaje na kraju Predojević.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.