x

Srna: Fifa nas je uništila

Šahtar u trećem kolu Lige prvaka gostuje u Madridu kod Reala, a veliki intervju za Marcu tim povodom dao je bivši kapetan Vatrenih, a danas direktor Rudara Darijo Srna.

“Ponosan sam na ovu momčad. Oni su za mene heroji. Morali smo napustiti Donjeck, naš dom, naš stadion, naš sportski grad 2014. godine. Preselili smo u Kijev, i kad smo se prilagodili, započeo je novi rat. Teško je objasniti naš život od tada do danas. Mi smo klub bez sjedišta i to je najbolnije”, rekao je Srna pa dodao:

“Moja kćerka me zove i kažem joj da sam jedan dan u Kijevu, drugi u Londonu. Ponekad se probudim i ni sam ne znam gdje sam…”

“Nakon treninga smo se autobusom vozili sedam-osam sati do Poljske jer letovi iz Ukrajine nisu dozvoljeni. Potom smo imali još četiri sata zrakoplovom. Imamo kompliciran život, ali niti jedan se igrač nije požalio ili rekao da je umoran.”


Potom je Srna udario na Fifu.

“Uefa je preko Čeferina učinila sve što je mogla kako bi pomogla nama i ukrajinskom nogometu. Fifa nas je, s druge strane, uništila. Nije nas zaštitila ni u jednom trenutku. Da su Real Madrid, Sevilla, Barcelona ili Bayern bili u našoj situaciji, siguran sam da bi im brzo pomogli. Mi smo također momčad koja je dala puno europskom nogometu u posljednjih 20 godina. Volio bih da netko iz Fife dođe u Ukrajinu, da bude s nama i s da osjeti kako je to živjeti sa sirenama i bombama.”

O samoj utakmici je istaknuo:


“Ova momčad ima karakter i hrabrost. Ne bojimo se nikoga. Prolaz skupine bio bi nevjerojatno ostvarenje, ali to će biti teško učiniti. Real je favorit, ali mi želimo prikazati naš nogomet. Inzistiram na tome da nemamo što izgubiti!”

Dotaknuo se i Luke Modrića.

“Luka je moj prijatelj. Ne znam hoće li igrati, ali sigurno ćemo se vidjeti u Madridu. Gledajući sa sportske strane to bi bilo dobro za Šahtar, ali me to ujedno žalosti jer bih želio da naši igrači imaju priliku igrati protiv Luke. On je najbolji na svijetu i od njega mogu puno naučiti.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.