x

Srpska pravoslavna crkva osudila brak Milijane i 53 godine starijeg Milojka: To treba da se liječi!

Milijana i Milojko Božić iznenadili su mnoge brakom zbog razlike u godinama, a njihovo pojavljivanje u "Parovima" samo je još više pokrenulo priče.

Sada je Srpska pravoslavna crkva iznijela svoj stav po pitanju bračne zajednice vremešnog Božića i njegove 53 godine mlađe supruge. Sveštenikom Lj.R. rekao je da je sam čin stupanja u bračnu zajednicu sa tolikom razlikom u godinama ravan ozbiljnoj bolesti.

"To treba da se liječi, to nije normalno! Pravoslavna crkva priznaje jedino razliku između supružnika do najviše 15 godina, a sve preko toga prepušteno je episkopu na odlučivanje", rekao je sveštenik.


Podsjetimo, Milijana Božić je supruga Milojka prevarila sa Nemanjom Stamatovićem Žabcem, koji iz braka sa suprugom ima troje djece i dva unuka. Poznato je da Srpska pravoslavna crkva, ne samo da osuđuje ulazak u bračnu zajednicu između dvoje ljudi čija je razlika pri stupanju u istu veća od 15 godina, nego takođe ima jasan negativan stav prema preljubi kao činu narušavanja svete zajednice dvoje ljudi.

Dolazimo do zaključka da veza između Milijane i Milojka Božića nije blagoslovena od Boga, a kao takva osuđena je na propast iz ugla vjernika i crkve.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.