x

odmor iz pakla

Srpski turista se oglasio iz Hurgade nakon napada ajkule: Otplivao sam malo dalje, žena me dozivala da se vratim, doživio sam šok!

Jedan od srpskih turista koji u ovom trenutku ljetuju u Hurgadi opisao je atmosferu koja vlada u tom egipatskom ljetovalištu nakon što je žena preminula od napada ajkule.

Nadležni u Hurgadi su prema njegovim riječima napad ajkule prvo pokušali da sakriju, ali se ubrzo među turistima pročulo šta se dogodilo.

- Ja sam tek jutros čuo. I to na kakav način. Krenuo sam da plivam i otišao malo dalje. U tom trenutku sam čuo neku ženu kako me doziva i pokazuje da se što prije vratim. Moram da priznam da sam se veoma uplašio - priča srpski turista koji nije želio da mu se otkrije identitet.


Foto: Ilustracija

Dodaje da mu je žena, kad se vratio do obale, ispričala da je ajkula napala ženu koja je preminula.

- Šok sam doživio. Nisam ni pomišljao o susretu sa ajkulom. Viđali smo delfine i slikali ih. Ali ajkula... Vjerujte da sada niko ne ide u vodu dalje od dva metra - kaže ovaj Srbin.


Zbog nesreće plivanje i ronjenje, ali i pecanje u tom području zabranjeni su naredna tri dana počev od petka. U pitanju je dio koji obiluje popularnim rizortovima, a i sam napad dogodio se nedaleko od jednog od njih.


Inače, u Crvenom moru živi preko 40 različitih vrsta ajkula, među kojima su najčešće grebenske, ali i crna i ajkula longmanus.

Podsjetimo, u poznatom egipatskom ljetovalištu Hurgada, ajkula je napala ženu koja je plivala u moru u blizini jednog rizorta, odgrizavši joj ruku i nogu.


Povrijeđena žena odmah nakon napada je prebačena u bolnicu, ali je ubrzo preminula zbog velikog gubitka krvi. Dovezena je u stanju šoku, a ljekari nisu uspjeli da joj spasu život.

Prema zvaničnim izvorima koje citira Al Arabija žrtva je identifikovana kao Elizabet Skvajer (68), austrijska državljanka koja je udata za Egipćanina.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.