x

Šta o vašem partneru i odnosu otkriva poljubac?

Naučnici tvrde da iz samo jednog poljupca mnogo toga možete saznati o svom partneru. To je test koji nam priroda nameće. Ili ćete od tog jednog poljupca poskočiti od sreće, ili ćete pronaći drugog partnera.

Izdvojili smo nekoliko tajni koje ćete otkriti tokom prvog poljupca.

Hoće li poslije prvog poljupca uslijediti i drugi

Kada se ljubite hormon sreće – dopamin trebalo bi da skoči do neba. U vama bi trebalo sve da treperi. Međutim, ukoliko osjećaj nije takav, količina dopamina nije dovoljno visoka. To znači da između vas i nema neke hemije.

Tokom poljupca otkrivate kakav život vodi vaš partner

– Svako od nas ima specifičan ukus u ustima, miris i dah koji potiče od prehrane, genetike i opšteg zdravstvenog stanja. Pretpostavke da je vaš dečko lijen kada je u pitanju zdravlje su tečnost u ustima (što znači dehidraciju) i pepeljasti aftertaste (što znači da je vjerovatno pušač) – kaže Justin Garsia, direktor istraživanja na Institutu Kinsey na Fakultetu Indiana u SAD-u.

Poljubac otkriva kakav će biti se.s

– Ljubljenje vam, takođe, otkriva koliko je vaš partner pažljiv kada je riječ o vašim željama i tome šta se vama sviđa. Neko ko počinje laganim poljupcem i istražuje svaki djelić vaših usta, vjerovatno će se fokusirati i na predigru. Onaj koji odmah navali je vjerovatno sebičan i u se.su – kaže Garsia.

Poljubac otkriva da li je partner raspoložen za se.s

Ako je to brzinski poljubac, a ne dug, vaš partner je možda umoran ili pod stresom. Iscrpljen je i nije raspoložen za se.s. Dugo ljubljenje od kojeg vam klecaju koljena i zaboravljate sve oko sebe znači da je sretan ili opušten.

Poljubac pokazuje koliko vam je čvrsta veza

– Poljubac ponekad može da nam pokaže koliko su partneri povezani. Ako je već prošlo dosta vremena otkako su vam se usne posljednji put spojile, poljubite se opet. Ukoliko ste se u toku dana poljubili desetak puta, onda je vaša veza jaka kao stijena – objašnjava Garsia.

Od načina ljubljenja zavisi i ženski orgazam

Spekulilše se i time da neprestano razmjenjivanje tečnosti među partnerima tokom poljupca, može prenijeti testosteron u tragovima od njega ka vama pa će vam zbog toga porasti libido. Ostala istraživanja pokazuju kako se žene brže uzbude ukoliko poljupci duže traju.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.