x

Šta poznati misle o prijateljstvu nakon ljubavne veze ?

Svakog utorka pitamo poznate o raznim aktuelnim temama i dešavanjima koje ćemo objavljivati na našem portalu. S druge strane, četvrtkom pitamo isto to i vas, s toga razmislite o onome što smo pitali neke od javnih ličnosti... Ovosedmična tema je šta poznati misle o prijateljstvu sa bivšim/om nakon ljubavne veze? U nastavku teksta pročitajte šta su nam na tu temu odgovorili: Hana Hadžiavdagić, Adela Čehović, Mirza Vranj, Verena Cerovina, Emina Karišik, Huso Čobić, Aysela Malkić, Asja Husičić, Edin Aladžuz Kalimero, Kemo Muratović, Ema Golijanin, Rialda Karahasanović - Lokvančić, Amna Keskin, Admir Mujabašić, Peđa Medenica, Tina Ivanović...

Hana Hadžiavdagić (voditeljica)

- Sa svim bivšim dečkima sam u odličnim odnosima, čak se i moj suprug s njima druži. Kada s nekim provedeš vrijeme i ako se ljudi raziđu normalno, mislim da je sasvim očekivano da se ostane u prijateljskim odnosima. Samo s jednim bivšim dečkom ne razgovaram, ali mislim da je tu kumovala ljubomora njegove sadašnje partnerice. To mi je tek presmiješno.

Adela Čehović (voditeljica)
 
- Ukoliko se radilo o istinskoj i velikoj ljubavi, vrlo, vrlo teško. Prijateljske kafe su najčešće, pokušaji smirivanja savjesti ili nada za drugu šansu, nešto što vam probudi leptiriće nakon što ste ih teško uspavali, gluma da više nije bitno i ništa drugo... Nije li dovoljno tu osobu staviti u kutiju sa uspomenama, zadržati na kulturnim pozdravima, kratkim razgovorima koji ništa ne otkrivaju i bezbolni su za obje strane, te nastaviti dalje.
 
Mirza Vranj (voditeljica)
 
- Prijateljstvo s bivšim/om nakon ljubavne veze? Moguće je, ali tek poslije izvijesnog vremena od prekida veze. Naravno, sve opet zavisi od karakternih crta i zrelosti oba partnera. Ima i ona druga varijanta tzv. prijateljstva kad jedan od partnera želi drugog da drži kao zlatnu rezervu, što lično smatram neprihvatljivim.
 
Verena Cerovina (pjevačica) 
 
- Rijetkost je da partneri koji su bili zajedno mogu ostati prijatelji, ali poznajem nekoliko parova koji su zaista shvatili da su bolji prijatelji i da će bolje tako funkcionisati nego kao partneri. Moje lično iskustvo je da sa partnerom nikada nisam ostala prijatelj.
 
Emina Karišik (manekenka) 
 
- Mislim da na početku trebate sami sa sobom raščistiti kakav odnos želite s bivšim nakon ljubavne veze. Nažalost, društvene mreže su veliko zlo kada su u pitanju i veze i raskidi, jer nam olakšavaju da ostanemo u kontaktu sa bivšim partnerom, a tu su i zajednički prijatelji, pa povremena dopisivanja i susreti mogu dovesti do toga da posumnjam u svoju odluku. Poslije raskida želim novi početak, a prijateljstvo s bivšim moglo bi me u tome sputavati. Teško je nastaviti život i pronaći novog partnera ako se stalno čujem s bivšim, niti bih to uradila iz poštovanja prema novom partneru. Postoji jedna izreka koju često čujem i sviđa mi se, a to je: ``O bivšima kao i o mrtvima, sve najbolje! ``
 
Huso Čobić (modni kreator) 
 
- Naravno da je moguće. Uvijek se trudim ostati u dobrim odnosima sa osobom s kojom sam bio u vezi, mada to nije uvijek lako ukoliko s jedne strane ima emocija.
 
Aysela Malkić (pjevačica)
 
- Osoba sam koja za ljubav sebe dam, isto tako opraštam što se može oprostiti, ali kad kažem ja da je kraj, onda je stvarno tako. Ne volim da bilo šta imam s bivšim, jer sve što se jednom desi, desit će ponovo, a ja nemam vremena da se i dalje družim s takvim osobama.
 
Asja Husičić (glumica)
 
- Statistički gledano, sve i počinje od prijateljstva. U samom startu se zna da li te i na koji način osoba privlači i tu nema miješanja emocija. No, međutim rijetki su, ali svakako mogući slučajevi u kojima se iz prijateljstva rodi ljubav. I mislim da je to istinska ljubav, jer ima sve što brak može i treba da ima. Od prijateljstva, oslonca, povjerenja i slično. Ipak, prijateljstvo poslije ljubavi je individualna stvar svakog pojedinca. Neko jednostavno ne može biti prijatelj sa nekim koga je volio, neko to smatra čudnim i više ne može biti svoj pored te osobe. Moje lično mišljenje je da ukoliko obje osobe ne gaje više osjećaje na taj način, zašto ne ostati prijatelji? Ipak je to neko ko vas poznaje dovoljno. Neko koga se ne ustručavate. Vrlo jednostavno. Ali, ukoliko jedna osoba i dalje osjeća nešto više, sasvim je prirodno da je najpametniji potez udaljiti se i ne praviti samim sebi, ali i partneru goru situaciju od one kakva jeste.
 
Edin Aladžuz Kalimero (imitator)
 
- Mislim da je jako teško sa osobom sa kojom si nekada dijelio sve ostati u prijateljskim odnosima. Ja lično sa bivšim ljubavima imam odnos ``zdravo-zdravo`` jer nismo se klali već rastali kao ljudi. Jedino zadnja veza se završila na ružan način i tu nema ni zdravo, a kamoli prijateljstvo. Korektan odnos sa bivšim ljubavima podržavam, prijateljstvo je nemoguće jer uvijek jedna strana se možda nečemu nada.
 
Kemo Muratović (pjevač)
 
- Najduža ljubavna veza je bila pet godina, nakon raskida smo baš u dobrim odnosima, nekad se malo i zanesemo kada se vidimo, pa se podsjetimo starih dana i to je to...
 
Ema Golijanin (manekenka) 
 
- Pravo prijateljstvo poslije prekida ljubavne veze je nemoguće. Možeš sa bivšim partnerom ostati u kontaktu, ali dosta toga ovisi zašto i kako se veza završila.
 
Rialda Karahasanovic - Lokvančić (pjevačica)
 
- Smatram da ako je u jednoj vezi postojala ljubav kao što s jedne, tako i sa druge strane, nemoguće je poslije imati neki prijateljski odnos. Ali opet mislim da, ako je veza završena na normalan način, može se održati neki uljudan i korektan odnos, jer nisam za onaj dio populacije koji poslije veze okreću glave jedni od dugih ili pljuju po svom bivšem partneru. To je nezrelo.
 
Amna Keskin (pjevačica)
 
-  Mnogo puta se ovo pitanje postavlja i mnogo sam čitala baš o ovoj temi prijateljstva nakon ljubavne veze. Mogu biti u slučaju da su partneri uvijek bili bolji prijatelji nego ljubavnici. Ako ste prijatelji nakon veze, izađite iz tog prijateljstva jer to nije ``ono`` prijateljstvo, već možda želja za ponovnom vezom ili nepreboljeni odnos. Evo jedna drevna mudrost na tu temu: `` Najbolje je ne održavati nikakve polusituacije, jer vas one samo koče na putu prema naprijed.`` A da skratim... Nema prijateljstva nakon ljubavne veze.
 
Admir Mujabašić  (DJ i učesnik VB)
 
- Ostao sam u lijepim odnosima sa većinom bivših djevojaka. Različiti su razlozi naših prekida. Sa nekom sam prekinuo zbog daljine, sa nekom zbog nedostatka vremena, uglavnom nikada nisam imao neki težak prekid, zbog čega bi poslije mrzili jedno drugo. Mislim da je veoma važno ostati fer i korektan prema svakoj djevojci i mozda baš zbog toga mi se desi da se poslije 2-3 godine  ponovo viđam sa nekom bivšom djevojkom. Nije mi se dogodilo da poslije neke veze postanem najbolji drug sa bivšom djevojkom, čak mislim da je to nemoguće ukoliko su postojale bilo kakve emocije među nama.
 
Peđa Medenica (pjevač)
 
- Sa svim svojim bivšim djevojkama sam ostao u dobrim odnosima i ovom prilikom ih sve pozdravljam.
 
Tina Ivanović (pjevačica) 
 
-  Što se mene tiče, prijateljstvo poslije ljubavi  ne postoji, jer kada jednom zatvorim pročitanu knjigu više je ne otvaram.
 
ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.