x

Nezahvalno iskustvo

Šta znači kada on želi da budete prijatelji nakon raskida?

Kada vas bivši zamoli da ostanete prijatelji nakon raskida i vi na to pristanete, trebalo bi da mu naglasite da želite da budete zaista samo prijatelji, a ne i prijatelji s povlasticama. 

Da li je moguće biti prijatelj sa nekim prema kome ste prvo gajili romantična osjećanja?

Prijateljstvo nakon raskida veze ili nekoliko sastanaka djeluje kao vrlo nezahvalno iskustvo. Šta međutim može da znači kada vam momak kaže da želi da budete samo prijatelji? Da li se samo okrenuti i otići, ili razmotriti tu opciju? 

Istinu govoreći, teško je zapravo zaključiti šta je teže, prekinuti vezu sa nekim do koga vam je stalo ili ostati prijatelj sa tom osobom. U oba slučaja jedna strana će svakako biti povređena i duboko će patiti. Ostati prijatelj sa bivšim ili momkom koji vam se sviđa, nije jednostavan korak i zato je važno da dobro razmislite prije nego što na to pristanete, prenosi Ženski magazin.


On želi da ublaži svoju krivicu, a ne vašu bol

Jedan od glavnih razloga zbog kojih bi momak sa kojim ste se viđali ili bili u vezi, želio da budete samo prijatelji, je nažalost taj što ne želi da ispadne loš momak. On to ne radi jer mu je stalo do vaših osjećanja, već nastoji da ublaži svoj osjećaj krivice. Takođe, ne želi ni da ga drugi osuđuju smatrajući ga tipom koji vas je iskoristio i ostavio. 

To će vas spriječiti da nastavite dalje, i on to vrlo dobro zna

Ako momak želi da nakon raskida ostanete prijatelji, to vrlo vjerovatno znači da želi da vas zadrži u svojoj pozadini i spriječi da nastavite dalje. Zašto bi to želio? Pa jednostavno u slučaju da se predomisli u vezi vašeg raskida, mnogo lakše će vas zamoliti za drugu šansu, ako ste prijatelji. Ovo se može dogoditi ako slučajno primijeti da ste zainteresovani za nekog drugog.


Želi da ima više opcija

Ako ste bili u dugoj vezi, logično je da on ima nedoumica po pitanju vašeg raskida. Možda je i upoznao neku novu djevojku, ali nije sasvim siguran da će veza sa njom biti uspješna, pa želi da ostavi „vrata ka vama otvorena“ za slučaj da mu novi planovi propadnu. Ne smijete mu dozvoliti da misli da može s vama da raspolaže kako mu je volja. Ako želi da okonča vašu vezu, to mora biti zauvijek. 

Samo prijatelji ili prijatelji s povlasticama?

Kada vas bivši zamoli da ostanete prijatelji nakon raskida i vi na to pristanete, trebalo bi da mu naglasite da želite da budete zaista samo prijatelji, a ne i prijatelji s povlasticama. To znači da je povremeni seks opcija koja ne dolazi u obzir. Vjerujte nam na riječ, ne želite da se upuštate u seksualnu avanturu sa bivšim prema kom još gajite osjećanja.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.