x

Staklena promatračnica na 94. katu zgrade koja se "naginje" prema zemlji

Ova promatračnica može istovremeno primiti osam ljudi, a prva je svoje vrste u svijetu. Nalazi se na 315 metara visine, a funkcionira tako da stanete uz prozor, primite se za ručke sa svake strane i tada se prozori počinju naginjati prema dolje.

Popeti se na vrh najviše zgrade u gradu više nije dovoljno zanimljivo kako bi se uživalo u pogledu. U Chicagu je osobito poznata atrakcija po imenu Tilt. Tilt kao naginjanje.

Ova promatračnica može istovremeno primiti osam ljudi, a prva je svoje vrste u svijetu. Nalazi se na 315 metara visine, a funkcionira tako da stanete uz prozor, primite se za ručke sa svake strane i tada se prozori počinju naginjati prema dolje osiguravajući vam zaista jedinstven pogled na grad.

Ulaz je otvoren od 9 do 23 sata svakog dana, a cijena je 20 dolara. Lokalci imaju 50 posto popusta.

Ako se nađete u Chicagu i odlučite isprobati Tilt, kada ste već platili ulaz, iskoristite sve što ulaznica nudi. U prizemlju je izložba koja slavi povijest ovog grada i okolice.


Nakon toga jednim od najbržih liftova u zemlji koji putuje 32 kilometra na sat, popnite se do 94. kata gdje ćete doći do promatračnice koja se proteže na 1500 kvadrata. Imat ćete pogled na cijeli grad, a na bistre dane čak i na okolne države.

Možete isprobati i ekrane visoke rezolucije, osjetljive na dodir, koji nude panoramski pogled na Chicago, od 360 stupnjeva, a daju i informacije o povijesti, arhitekturi, prirodi i kulturi. Osim na engleskom, informacije možete čuti i na portugalskom, španjolskom, talijanskom, francuskom, mandarinskom i japanskom.

Nakon svega, gore je i kafić u kojem možete popiti kavu ili koktel, pojesti sladoled ili nešto prigricnuti.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.