x

STARI VLASNICI TRAŽE SVOJE KUĆE: Ceca, Vuk i Ružica ostaju na ulici!

Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, Srpski pokret obnove, čiji je lider Vuk Drašković, ali i udovica pokojnog premijera Zorana Đinđića Ružica po svoj prilici moraće da izađu iz objekata koje koriste, saznaje Kurir. 

Te objekte u procesu restitucije potražuju nasljednici nekadašnjih vlasnika kojima je imovina nepravedno oduzeta poslije Drugog svjetskog rata.

 

Ceca posjeduje lokal u prizemlju zgrade u Knez Mihailovoj ulici broj 9, čiji povrat zahtijevaju potomci nekad čuvenog trgovaca Velizara Mitrovića.

 

- Oni potražuju cijelu zgradu, u čijem su prizemlju dva lokala, od kojih je jedan u vlasništvu Ražnatovićeve. Drugi lokal pripada kompaniji „Delta M“ Miroslava Miškovića, dok je ostatak zgrade u vlasništvu Miodraga Kostića Koleta. Proces restitucije na ovom objektu još uvijek nije završen. Inače, od svega oduzetog poslije rata sad se potražuje samo 20 odsto - ističe predsjednik Mreže za restituciju Milivoje Antić.

 

U problemu je i Ružica Đinđić, koja već 15 godina koristi kuću u Tolstojevoj 35 na Dedinju, koju potražuje Darinka Tatalović (82). Baka Darinka je zbog te imovine čak štrajkovala glađu ispred Agencije za restituciju, ali i prijetila da će se dići u vazduh. Kad je Zoran Đinđić postao premijer, na korištenje je dobio i kuću u Užičkoj 40, koju njegova supruga i dalje koristi, a za čiji povrat su zahtjev podnijeli nasljednici češkog bankara Boukala.

 

Takođe pred iseljenjem je i SPO, s Vukom Draškovićem na čelu, koji će poslije skoro dvije decenije morati da izađe iz prostorija u Knez Mihailovoj 48, na koje pravo polaže više lica. Iseljenje SPO je zakazano za 13. januar, ali je na to uložena žalba. Sporna je i zgrada Visokog saveta sudstva u Resavskoj 42, koju potražuje kćerka pokojnog sportskog komentatora Dragana Nikitovića.

 

U Agenciji za restituciju Kuriru je potvrđeno da SPO napušta zgradu, dok sudbina kuće Ružice Đinđić još nije određena:

 

- Za objekat u Tolstojevoj 35 donijeto je rešenje kojim se odbija zahtjev podnosilaca za vraćanje i protiv ovog rešenja podneta je žalba Ministarstvu finansija, koje je drugostepeni organ, kao i u slučaju zgrade Visokog saveta sudstva. Za Knez Mihailovu 9 pronašli smo samo jedan zahtjev, za koji neće biti donijeta pozitivna odluka, budući da se radi o zakupcu, a ne i vlasniku lokala. Moguće je da postoji još neki zahtjev za ovu lokaciju.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.