x

BRABUS INKOGNITO

Startech pripremio Aston Martin DB11 s dodatnih 100 konjskih snaga

U Brabusovoj filijali Startech za Sajam automobila u Ženevi pripremili su i pojačan Aston Martin DB11 koji stiže do 310 km/h.

Nekoliko dana nakon otkrivanja temeljito dorađenog SUV-a Range Rover Velar iz njemačke tuning kompanije Startech (koja radi pod patronatom Brabusa i bavi se automobilskim brendovima kojima se u Brabusu zvanično ne bave) stigao je temeljito dorađen Aston Martin DB11 u čiji je AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor „smješteno“ još 100 konjskih snaga s kojima je stiglo dodatnih 125 Nm obrtnog momenta.

Zvučni V8 motor nakon svega raspolaže sa 610 konjskih snaga i 800 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je pomoglo da DB11 od 0 do 100 km/h sada stiže nakon 3,8 sekundi, a umjesto 300 km/h, koliko razvija standardna verzija, maksimalna brzina iznosi 310 km/h.

U Startechu su se potrudili i oko karoserije britanskog 2+2 Grand Tourera, pa je DB11 opremljen nekolicinom aerodinamički optimiziranih karoserijskih komponenti koje su napravljene isključivo od karbona. Redizajnirana su i kućišta zadnjih svjetala, drugačiji je oblik završetaka izduvnog sistema, a detalji u boji bakra odličan su kontrast na tamnosivoj boji karoserije.

Automobil koji će biti izložen pred publikom na Sajmu automobila u Ženevi postavljen je na crnim 21-inčnim aluminijskim felgama, opet s detaljima u boji bakra u koju su obojene i velike kočne čeljusti s kojima se na kraju zaokružuje optička cjelina Coupea čija je putnička kabina obložena karbonom i dvobojnom kombinacijom ručno šivene kože.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.