x

Bayern potpuno jasan

Stigla poruka na Nou Camp: "Pošaljite nam tog igrača i Lewandowski je vaš"

Sudbina Roberta Lewandowskog u Bayernu i dalje je neizvjesna. 

Poljaku ugovor s Bavarcima ističe na ljeto 2023. godine i kako mu još uvijek nije ponuđen novi, počele su priče da će napustiti klub što se u ovom momentu čini i vrlo realno.

Nakon što je odbio ponude PSG-a i Manchester Uniteda, intenzivirale su se priče da će na ljeto sjajni Poljak pojačati Barcelonu i uopšte ne treba čuditi ako ga od iduće sezone budemo gledali pod komandnom palicom Xavija Hernandeza.


Njemački "Kicker" je prije dva dana objavio da će njemački prvak pristati na odlazak svoje najveće zvijezde samo ako klub dobije ponudu od najmanje 40 milijuna eura. "Kicker" je također dodao da bi i sam Lewandowski trebao zaboraviti na traženu povišicu. Konačni prijedlog novog ugovora uključivao je ponudu od 24 miliona eura, koliko i trenutno zarađuje.

Sada dolaze još svježije vijesti, a tiču se potencijalne razmjene igrača kada je u pitanju transfer Roberta Lewandowskog na Nou Camp.


Nakon što je već predložen Bayernu Sergino Dest kojeg su Bavarci glatko odbili, čini se da su na Allianz Areni ipak spremni napraviti jednu iznimku.

Prema Barca Universalu, Bayern ne bi rekao "ne" Gaviju, 17-godišnjem čudu od djeteta u redovima Barcelone.

Međutim, njega se Barcelona niti ne pomišlja odreći, pa će transfer Lewandowskog biti moguć samo u zamjenu za novčanu svotu.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.