x

Barcelona i Aguero potpisali predugovor

Stigla potvrda: Aguero potpisuje do ljeta 2023. godine, u nedjelju će ga predstaviti u novom klubu

Argentinski napadač Sergio Aguero nedavno je saopštio da napušta Manchester City, gdje je ostavio ogroman trag.

Aguero je odlučio da po isteku ugovora napusti City, u dogovoru sa Pepom Guardiolom i svojom sada već bivšom ekipom. Odlazi legenda s Etihada, nakon što je 10 godina nosio dres engleskog tima za koji je odigrao skoro 400 utakmica i dao je 260 golova.

Sa Cityjem je osvojio pet titula, FA kup, Community Shield tri puta, Liga kup čak šest kupa, a ima priliku u subotu u Portu osvojiti i Ligu prvaka. Podsjećanja radi, City se za trofej bori protiv Chelseaja.


Argentinski golgeter vraća se u Španiju, a sada je stigla potvrda da je dogovorio saradnju s Barcelonom do ljeta 2024. godine. Usmeni dogovor je postignut, a već u nedjelju, nakon što se završi finale Lige prvaka, Barcelona će predstaviti Aguera kao svog novog člana.

I ranije se spominjao dolazak Aguera u Barcelonu, sada je to već manje - više gotova stvar. On će se pridružiti svom sunarodnjaku i prijatelju Lionelu Messiju i dodatno će pojačati napad Katalonaca.


On bi trebao da bude tek jedno u nizu pojačanja Barcelone, koja želi da osvoji titulu i Ligu prvaka u narednoj sezoni. Još nije jasno hoće li Ronald Koeman ostati u Barceloni, od čega uveliko zavisi i sudbina Miralema Pjanića.

Također, u Barceloni svi željno čekaju da se izjasni i Lionel Messi. Još uvijek nije odlučio ostaje li ili odlazi jer mu ističe ugovor, no navodno mu je Laporta predstavio novi ugovor i jedan sasvim novi plan, što bi trebalo da bude dovoljno da Messi ostane na Camp Nouu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.