x

Stiže nam vikend, a u nedjelju i promjena vremena!

Tokom prijepodneva magla ili niska naoblaka po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje sunčano. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada.

U Bosni je izgledno slabo jugo prije podne, koje će u poslijepodnevnim satima promijenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

I dalje minusi

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U noći na nedjelju se očekuje slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu do 3 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne u Bosni će većinom padati kiša, na planinama snijeg. Od sredine dana prognozira se opadanje temperature zraka i kiša će prvo u Krajini preći u snijeg i postepeno do kraja dana u cijeloj Bosni kiša će preći u snijeg.

U Hercegovini slaba kiša prije podne. Prognozirana je količina padavina između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 3, na jugu do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

Snijeg i kiša

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 1, na jugu do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.