x

Stiže nova generacija legendarne E-klase, evo prve fotografije

Mercedes-Benz će 25. aprila predstaviti novu generaciju E-klase. Tim je povodom već sada objavio teaser fotografiju automobila na kojem nova E-klasa nije zamaskirana ali ni ne otkriva sve. Vidljiv je samo gornji dio auta.

Iz fotografije je jasno da se poznata linija E-klase neće mijenjati no dizajn će biti nešto agresivniji. E-klasa ni prije uglavnom nije donosila neke dizajnerske revolucije već više laganu evoluciju.

Značajnih promjena ima i u unutrašnjosti, a u to možemo biti potpuno sigurni jer Mercdes je već ranije objavio fotografiju na kojoj je otkrio sve. Najzanimljivji detalj je da će i suvozač dobiti svoj zaslon, navodi autostart.hr.

Detalji pogonskog sklopa nove E-klase i dalje ostaju tajna. Oni će ipak biti elektrificirani u nekom obliku, jer Mercedes kaže da "dosljedna elektrifikacija" u novoj E-klasi "postavlja nove standarde u smislu učinkovitosti" i omogućuje "lokalnu vožnju bez emisija". Tome neće moći pobjeći ni AMG-ovi, neki će modeli, poput novog E 63, vjerovatno biti opremljeni plug-in hibridnim sistemima.

Nakon premijere limuzinske verzije možemo očekivati i sljedeću generaciju karavanske E-klase T-modela i crossover SUV verziju automobila. I na AMG varijante ćemo pričekati, vjerovatno do kraja ove ili prvog dijela 2024. godine.  

Izvor: nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.