x

aplauzi i slikanje ispred džamije

Stotine građana oduševljeno dočekalo Erdogana na Baščaršiji!

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan nakon što je otišao do šehidskog mezarja Kovači, nastavio je prema Baščaršiji.

Stotine okupilo se na baščaršijskom trgu da pozdrave Erdogana.

Džumu bi trebao da klanja u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od 16. stoljeća krasi staro jezgro Sarajeva, a koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.


Foto: Radiosarajevo

Prije klanjanja namaza, on je svečano otvorio džamiju koja je obnovljena. 

Prema informacijama koje smo ranije objavili Erdogan bi trebao da prisustvuje vjenčanju Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira i Sebije Izetbegović, gdje bi trebao da bude svjedok na šerijatskom vjenčanju.


Šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu zakazano je za 15 sati, a nakon toga u 16.00 sati održat će se građansko vjenčanje u hotelu Europa.

Predsjednik Turske Erdogan će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.


Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH u 17.30 sati planirana je cеrеmоniјa svečanog dоčеkа uz vојnе pоčаsti ispred Predsjedništva BiH. Sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske je u 18.30 sati.

Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

.

.

.

.

Izvor: Radiosarajevo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.