x

Stravična igra sudbine! Slučajno sjeli u isti auto i poginuli: Nastradali muž i žena i otac i sin!

Kruševljani Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), kao i bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kad je "škoda oktavija" u kojoj su se nalazili sletjela s auto-puta Beograd-Zagreb i zakucala se u zaštitnu ogradu u blizini Vinkovaca u Hrvatskoj.

U nesreći je povrijeđen i Dragan Vučićević (28) iz Batajnice, koji je bio peti putnik u automobilu smrti kojim je upravljao stradali Vladica.

Kako Kurir saznaje, nesreća se dogodila dvadesetak minuta poslije ponoći, a sumnja se da je vozač zaspao za volanom u blizini odmarališta "Bošnjaci".

- Od siline udara četvoro stradalih putnika je ispalo iz kola. Policija je po dolasku zatekla otvorena sva vrata na olupini automobila. Na mjestu suvozača bio je Vučićević, koji je jedini bio vezan sigurnosnim pojasom. Pretpostavlja se da je Rašić zaspao za volanom, a brzinometar je ostao zakucan na 140 kilometara na sat. Troje odraslih putnika preminulo je na mjestu, dok je dječak po dolasku ljekara davao znake života, ali je izdahnuo u bolnici - rekao je izvor.


Kako saznajemo, Rašići, Jankovići i Vučićević nisu se ranije poznavali. Prvi put su se upoznali u četvrtak po podne, kada su krenuli na put bez povratka.

- Vladica i njegov sin Nikola su iz Kruševca krenuli za Ljubljanu i registrovali su se na sajtu Bla bla kar, na kojem su nepoznatim ljudima ponudili vožnju do Slovenije kako bi podijelili troškove puta. Sudbina se poigrala sa njima i, eto, stradali su svi. Jedino je dečko iz Beograda imao sreće, a kažu da mu je pojas spasao život - kaže izvor.


Svetlana Rašić, supruga poginulog Vladice i majka pokojnog Nikole, rekla je da je za tragediju čula iz medija. Sa svojim najmilijima se posljednji put čula tri sata prije tragedije.


- Sa mužem i sinom sam se čula u četvrtak oko 22 sata. Poslije toga sam očekivala da mi se opet jave i kažu dokle su stigli, ali poziva nije bilo. Onda sam čula na vijestima. Pozvala me je svekrva i rekla: "Dođi, dođi da vidiš!"

Počela sam da provjeravam na internetu i vidjela sam da su to oni, moji... - priča uplakana Svetlana i dodaje da je njen sin Nikola silno želio da sa tatom ide u Sloveniju.


- Suprug je trebalo neke preglede da obavi u Sloveniji, mjesečno je odlazio tamo zbog neke operacije na želucu koju je tek trebalo da se uradi. Ja nisam mogla da idem, a mali je toliko htio da krene! Želio je da razgleda automobile, da kupe neki. Rekao je: "Tata, hoću ja s tobom, hoću ja" - neutješna je žena.

Ona kaže da će ići u Hrvatsku po tijela sina i muža.

- Idem po njih. Vladica je profesionalni vozač, nikada se nije desilo da je zaspao za volanom. Ne znam ljude koji su bili sa njim, odakle su. Krenuli su preko sajta za prevoz Bla bla kar. Vidim da je jedan preživio, još dvoje je stradalo. Žao mi je.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.