x

La Liga, 35. kolo

Suarez riješio gradski derbi, Espanyol ispao u drugu ligu

Večeras je na Nou Campu u okviru 35. kola La Lige odigran derbi grada Barcelone. Domaća Barcelona je ugostila Espanyol i upisala minimalan trijumf, rezultatom 1:0.

Tako Barcelona i dalje drži korak za Real Madridom i nije ispala iz utrke za titulu. Katalonci nakon nove pobjede imaju 76 bodova, bod manje, ali i utakmicu više od lidera Real Madrida koji će za dva dana odigrati svoj meč 35. kola.

Sa druge strane, Espanyol je večerašnjim porazom i matematički ispao iz prvog ranga španskog fudbala. Ovu ekipu je samo pobjeda u gradskom derbiju držala u igri za opstanak.

Prvo poluvrijeme nije donijelo dobru igru domaćih, pa tako ni veliki broj prilika. Sa druge strane, Espanyol je bio jako blizu gola u finišu prvog dijela kada je Vila pogodio stativu.

Nastavak pak odmah donosi uzbuđenja, dva crvena kartona u kratkom periodu.

Prvo je pocrvenio mladi fudbaler Barce Ansu Fati u 50. minuti zbog nesmotrengo starta nad protivničkim igračem, ali je brojčana prednost gostiju trajala jako kratko jer je samo tri minute kasnije crveni karton zbog starta otvorenim đonom dobio i fudbaler Espanyola Pol Lozano.

Utakmicu je riješio Luis Suarez u 56. minuti. Iskusni Urugvajac se odlično kretao i nakon što je Messijev pokušaj blokiran došao do lopte i pogodio za 1:0.

U samom finišu meča je Espanyol imao dvije jako dobre šanse za izjednačenje, ali gola nije bilo, pa je Barcelona slavila pobjedu.

I da je kojim slučajem Espanyol došao do gola i izjednačenja to mu ne bi pomoglo da izbjegne ispadanje u niži rang.

Bila je ovo tužna noć za Espanyol, klub koji je nakon 27 godina ispao iz "Primere".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.