x

CENTRALNI ZATVOR U BEOGRADU

Sud odbio molbu Zorana Marjanovića: Najpoznatiji osuđenik u Srbiji neće moći da radi jednu stvar iza rešetaka!

Zoran Marjanović, koji je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ub.stva supruge, pjevačice "Granda" Jelene Marjanović, uputio je molbu sudu da mu se odobri da koristi telefonsku govornicu u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu!

Kako Kurir saznaje, molbu je u njegovo ime podnio advokat, ali je Viši sud u Beogradu nije prihvatio i Marjanoviću nije dozvoljeno da koristi telefonsku govornicu.

Podsjetimo, Zoran Marjanović u pritvoru je od 22. jula. Već u prvim danima boravka iza rešetaka obišli su ga brat, snajka i sin, a porodica mu, kako saznajemo, redovno i dalje dolazi.


- Kao i svi ostali pritvorenici, Marjanović ima pravo na posjete, uz dozvolu suda, kao i na prijem paketa. Međutim, poslije mjesec dana Zoran Marjanović je podnio molbu i da telefonira - potvrdio je izvor Kurira.

On nije mogao da kaže da li su advokati u molbi naveli i čiji glas Zoran želi da čuje, ali da je gotovo siguran da je Zoran poželio da čuje glas svoje djevojke, ali i kćerke.


- Telefoniranje s govornica osuđenicima je dozvoljeno, ali je ta mogućnost data i pritvorenicima koji još nisu na odsluženju kazne poslije izbijanja koronavirusa. Cilj je bio da im se, zbog smanjenog obima posjeta, omogući socijalizacija i održavanje kontakta s porodicom. Ta odluka je i dalje na snazi, međutim, kao i o dozvolama za posjete, odluku o tome da li Zoran ili bilo koji drugi pritvorenik može da telefonira donosi sud - objašnjava sagovornik Kurira.


Svaki pritvorenik, pa i Zoran Marjanović, mjesečno ima pravo da primi dva paketa čija težina ne smije da prelazi 10 kilograma.

- Uz dozvolu suda, ima pravo na posjete najbližih srodnika dva puta mjesečno, a po zakonu ima mogućnost i da koristi ljubavnu sobu - kaže sagovornik Kurira i objašnjava da je uslov za korišćenje prostorije za bračne posjete to da ima vjenčanu ili nevjenčanu suprugu.

Podsjetimo, Zorica Zoka Mitrović, žena s kojom je Marjanović već nekoliko godina u vezi, prvi put se javno pojavila s njim na dan objavljivanja presude u Palati pravde.

.

..

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.