x

Suze velikog Buffona: “Ne plačem zbog sebe, već…” (VIDEO)

Eliminacija iz baraža za plasman na Mundijal u Rusiji označila je kraj služenja državnog timu, za kojoj je debitovao septembra 1997.

 

Logično, bujica emocija. Plač čovjeka koga nismo navikli da gledamo u ovakvom izdanju, jer to nije ni zaslužio.

 

„Ne plačem zbog mene, nego zbog italijanskog fudbala. Pali smo na ispitu koji je značajan i za život nacije. Nisam razočaran što vrijeme prolazi, nego što smo ovako okončali“, plakao je Điđi dok je davao izjavu, a snimale ga kamere.

 

Selekcija Venture nije uspjela da nadoknadi zaotatak iz Solne, za 180 minuta nije dala gol Švedskoj i zato je ovo kraj Buffona u dresu Azura, jer je i sam nagovjestio da će se povući ne bude li sve teklo po planu.

 

„Oni koji su igrali baraž ranije znaju koliko su ovakvi mečevi teški. Nismo uspjeli sebe da predstavimo u najboljem izdanju. Nedostajala nam je mirnoća da postignemo gol. Baraž susrete odučuju epizode, a one su bile protiv nas. To shvatite tek kad ne uspijete u misiji“.

 

Mnogi su ovo spremni da nazovu apokalipsom italijanskog fudbala, ali sam Buffon je preživio i Kalčopoli sa Juventusom, pa se naosvajao trofeja poslije povratka iz Druge lige, te je siguran da će fudbal na Apeninima procvjetati.

 

Kad-tad.

 

„Imamo ponos, imamo snagu, a i tvrdoglavi smo. Znamo kako da se podignemo. Krivicu ćemo dijeliti između nas na ravne časti. Ne smije i neće biti žrtvenog jagnjeta. Zajedno smo pobjeđivali, zajedno gubimo. A ustaćemo kao što smo uvijek ustajali. Napuštam reprezentaciju, a ona zna kako dalje bez mene. Grlim vas sve! Hvala, posebno onima koji su sa mnom bili dio ovog čarobnog putovanja“, rekao je Đanluiđi Bufon.

 

Izvor: Sop1.info

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.