x

Suzuki će u Tokiju izložiti 19 modela

Suzuki je najavio da će na predstojećem Salonu automobila u Tokiju prikazati paletu od 19 četvorotočkaša, pojačanih postavkom osam motocikala.

Ekipa automobila uključuje i modele iz PHEV segmenta, ali i primjerke za koje proizvođač navodi da posjeduju tehnologiju autonomne vožnje.

Waku Spo predstavlja kompaktan konceptni model iz A segmenta koji koristi plug-in hibridnu tehnologiju, a jedan je od onih koji će debitovati pod svodovima tokijskih hala.

Posebno zanimljiva je tvrdnja Suzukija prema kojoj je ovo vozilo u stanju da izmjeni karoserijski oblik, izgled prednje maske i sadžaj centralno konzole, a sve putem „Waku Waku“ tastera.

Pored ovog interesantnog četvorotočkaša, japanska kompanija će izložiti i samovozeći model Hanare koji obiluje upotrebom vještačke inteligencije. Takođe, svoje mjesto u Suzukijevoj postavi će naći i koncept Hustler, a radi se o malom krosoveru koji je inspirisan modelom Jimny.

Riječ je o urbanom terencu u formi koncepta, kako navode Japanci. Međutim, Hustler je potpuno spreman za serijsku proizvodnju, a jedino što ga dijeli od proizvodnih hala je odluka rukovodstva koja ide u smjeru pokretanja masovne montaže s početkom 2020. godine.

Hustler pripada segmentu Kei automobila, pa ne čudi što je u drugoj generaciji zadržao identične dimenzije (3.395 mm; 1.475 mm) što se dužine i širine tiče, ali je porastao u visinu za 2,5 centimetara (1.680 mm), uz produženi međuosovinski razmak od 35 milimetara (2.460 mm).

Na podijumu će se naći i konceptno komercijalno vozilo, Solio Bandit, Jimny Sierra, Swift Sport kao i SX4 S-Cross.

Što se dvotočkaša tiče, tu će se naći modeli; Suzuki Gixxer SF250, Gixxer 250, GSX RR, Katana, GSX-R1000R ABS, SV650X ABS kao i V-Strom 250 ABS.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.