x

Četvrta generacija

Suzuki otkrio izgled nove generacije modela Jimny

Suzuki je objavio prve fotografije četvrte generacije popularnog terenca Jimny koji je zadržao karakterističnu kutijastu karoseriju i šasiju.

Manje od mjesec dana prije premijernog predstavljanja Suzuki je objavio prve zvanične fotografije četvrte generacije svog simpatičnog i vrlo upotrebljivog terenca Jimny, a na fotografijama se može vidjeti da u Suzukiju nisu odustali od osnovnog koncepta i naglašeno kutijaste karoserije koja je decenijama zaštitni znak Jimnyja.


I dok su prve špijunske fotografije iz augusta prošle godine ukazivale na to da će novi Jimny biti ponuđen samo u osnovnoj verziji, zaključno s čeličnim felgama, na aktuelnim zvaničnim fotografijama pokazano je nekoliko različitih verzija, a pojedine od njih karakterišu dvobojna karoserija i aluminijske felge 15 i 16-inčnog promjera.


Znatno veće promjene urađene su u unutrašnjosti automobila, a dominantno mjesto na centralnoj konzoli sada pripada displeju multimedijalnog sistema. Na listi standardne opreme su tempomat, ručni klima-uređaj, multifunkcionalni upravljač, taster za pokretanje motora...


Jimny će se i ovaj put isporučivati s priključivim pogonom preko obje osovine i reduktorom, a svi tehnički detalji bit će poznati nakon zvanične premijere koja je zakazana za 5. juli. Za sada je poznato da će verzija za japansko tržište biti ponuđena s 1,5-litarskim benzinskim motorom, a tu je i manji trocilindarski motor čija radna zapremina iznosi 660 ccm.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.