x

SVE JE BILA TAKTIKA? Ovako je policija ZAVARALA Zorana Marjanovića i sakupljala DOKAZE!

Iskusni stručnjak, poligrafista Slobodan Zečević izrazio je sumnju da je Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo svoje supruge Jelene u Borči prošle godine, zaista prošao poligraf, kako je to policija objavila prošle godine.

Zečević je u razgovoru za Republiku.rs istakao da je praksa u policijskom radu takva da u teškim slučajevima, što slučaj ubistva Jelene Marjanović svakako jeste, nadležni organi osumnjičenog zavaraju da je prošao poligraf. 

 

Iskusni poligrafista vjeruje da je ovdje bio upravo takav slučaj i da je policija prošle godine navela kako je Zoran Marjanović prošao ``detektor laži``, iako to nije bilo tačno.

 

- Bitno je da informacije ne izađu u javnost da policija može da radi sa što manje smetnji. Mnogo je policajaca radilo na ovom slučaju - u moje vrijeme u Upravi za krvne i sek*ualne delikte radilo je nas 50 - ne znam koliko ih je sada, ali znam da je na slučaju Marjanović radilo više od 100 ljudi. 

 

Oni su dobili ispomoć i iz drugih odjeljenja, ali sve informacije znaju samo jedan ili dva čovjeka, upravo da ne bi bilo curenja informacija. Ispitate osumnjičenog, pustite ga, javnost nagađa, a vi se koncentrišete na posao.

 

Zečević je objasnio i zbog čega istraga o ubistvu Jelene Marjanović traje ovoliko dugo.

 

 - Vi morate da sklopite sve kockice, da složite čitav mozaik. Ako podnesete protiv nekoga krivičnu prijavu, a niste skupili sve dokaze, niste obradili čitav slučaj kako treba - sud će da ga oslobodi, i vi više nikada nećete moći da ga teretite za to djelo. Nikada, čak i ako prizna. Da biste ušli u proces morate da imate nepobitne dokaze. To je ozbiljna stvar i ne smijete s tim da se igrate. Ako to uzmete u obzir, kao i činjenicu da su se oni pripremali da izvrše zločin i prikrivaju tragove, onda je jasno zbog čega sve traje toliko - ističe Zečević.

 

 Kad kažete oni - mislite na porodicu Marjanović? Mislite li da je Zoran kriv? 

 

- On je kriv 1.000 odsto - nepokolebljivo je za Republiku potvrdio Slobodan Zečević.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.