x

Pobjeda gostiju na Nou Campu

Sve se mijenja osim Koemanovih poraza od Reala: Realovi "legionari" mudriji od Barcinih "mladića"

Prvi ovosezonski El Clasico donio je tri gola. Na krcatom Nou Campu Real Madrid je s 1:2 pobijedio Barcelonu.

Utakmica nije bila spektakularna kao neki raniji okršaji dva najveća španska kluba, ali generalni dojam je da je zahvaljujući iskustvu Real zasluženo stigao do punog plijena.

Detalji koji su prelomili utakmicu desili su se u prvih pola sata susreta. Promašaj Dest u 25. minuti, te čarolija Alabe iz 32. minute.

Barcin desni bek je imao poziciju poput penala u pokretu. Bio je neometan na desetak metara od gola, međutim promašio je kompletan okvir.

Sedam minuta kasnije stiže kazna, poslije brze akcije lopta dolazi do Alabe koji šutira precizno sa ivice kaznenog prostora i pogađa pod samu prečku. Fantastičan gol pogledajte ovdje.


U drugom poluvremenu Barcini golobradi mladići poput Fatija i Gavija su davali sve od sebe, međutim Realovi "legionari" Modrić, Kroos, Casemiro i Benzema su u ovom trenutku jednostavno kvalitetniji.

Sjajnu šansu da udvostruči prednost gostiju u 63. minuti imao je upravo Benzema nakon maestralnog proigravanja Modrića, međutim šutirao je pravo u Ter Stegena.

Posljednjih desetak minuta Ronald Koeman je priliku za igru dao i Aguero. Argentinac je u 85. minuti imao priliku da izjednači, ipak, bio je neprecizan.


Gosti do drugog gola stižu duboko u sudijskoj nadoknadi. Strijelac je bio Lucas Vazquez poslije brze kontre nakon što su prethodno Pique i Depay upropastili sjajnu šansu za izjednačenje. Gol pogledajte ovdje. U 98. minuti poraz je ublažio Aguero za konačnih 1:2.

Tako je Koeman upisao treći poraz u isto toliko mečeva protiv Real Madrida, dok s druge strane Ancelotti "italijanskim poslom" slavi novu veliku pobjedu te ekipu poslije dva ligaška kiksa vraća na pobjednički kolosijek i trenutno prvo mjesto na tabeli. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.