x

Hotel Hills

Sve spremno za borilački spektakl KOK WGP Sarajevo! Poturak: Očekujte kanonadu udaraca!

Sve je spremno za večerašnji borilački spektakl King of Kings (KOK WGP), vodeći svjetski turnir u kick-boxu, poručio je naš najbolji K1 borac Dževad Poturak – BH MACHINE, organizator ali i jedan od boraca na turniru, na jučerašnjoj press konferenciji. 

„ Sretan sam da smo ovako veliku priču doveli do kraja i da ćemo publici pružiti vrhunske borbe u kojima će, siguran sam, uživati. Sama činjenica da će se raditi prenos uživo na 122 svjetska kanala u 60 zemalja govori o veličini ovog turnira. Što se tiče mene, rođen sam spreman. Očekujte kanonadu udaraca, pucat će po meni ali i po mom protivniku Dritanu Barjamaju. Vjerujem da će biti žestoko, uvijek sam pružao dobre borbe“ izjavio je Poturak, koji se bori za titulu KOK prvaka Evrope u superteškoj kategoriji.

Osim ovog meča, na prvom KOK turniru u Sarajevu publiku očekuje šest borbi iz serije KOK heroja, a zatim i KOK World Grand Prix 2019. - turnir četvorice.


Prisutnim medijima se obratio i predsjednik KOK organizacije, Donatas Simanaitis, koji je organizaciju ovog eventa povjerio Poturku prije nešto više od dva mjeseca.

„ Očekuje nas dosta dobrih borbi, i zaista mi je drago što se ovaj turnir održava i u Sarajevu. Ovo je veliki sportski događaj za vašu zemlju ali i cijeli svijet. Imat ćemo priliku gledati Poturka kako se boti za titulu prvaka, imamo turnir četvorice, a posebnu pažnju izazvat će meč Adnana Redžovića, za kojeg imamo dalje planove, te ga želimo vidjeti u borbama u Evropi i Americi, u KOK organizaciji“ poručio je Simanaitis.


Za meč je spreman i Redžović, a pokušat će izboriti 20. profesionalnu pobjedu u karijeri.

„ Na turniru sam jedini koji će se boriti u kategoriji profesionalnog boksa, za što sam naporno trenirao. Ko god dođe u salu, imat će šta da vidi. Ovo će biti i dobra prilika za mlađe šampione, jer im se otvaraju vrata za sljedeće borbe“ kazao je Redžović.

Jedan od mlađih boraca je Igor Emkić, koji je danas kazao kako je došao po pobjedu.

„ Uvijek sam volio nastupati pred domaćom publiku, jer imaju smisao za dobru borbu i sjajna su podrška. Moj protivnik je mlad, tvrd i čvrst borac te očekujem jak meč“ izjavio je Emkić.


U turniru četvorice učestvovat će i Sanid Imamović, iz Konjica, a ukoliko savlada protivnike, ima će pravo učesstvovati na preostalim KOK turnirima do kraja godine, ukupno osam koji će biti održani širom svijeta.

„Trenirao sam i spreman sam u ringu pokazati torturu koju sam prošao kod Redžovića i Poturka na treninzima“ zaključio je Imamović.

Osim govora, posebnu pažnju na press konferenciji izazvalo je sučeljavanje i vaganje boraca pred sutrašnji meč.

Borilački spektakl neviđen na ovim prostorima počinje večeras u 19 sati u hotelu Hills, a karte po cijeni od 50 KM se mogu kupiti još danas i sutra, na recepciji hotela od 12 do 19 sati.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..


Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.