x

Zenica

Svečano obilježena 25. godišnjica Filozofskog fakulteta u Zenici! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici je priređena prigodna svečanost povodom obilježavanja 25. godišnjice postojanja ovog fakulteta.

Svečanost su, pored menadžmenta, nastavnog osoblja i studenata, svojim prisustvom uveličali predstavnici Univerziteta Zenica, Vlade ZDK, resornog kantonalnog ministarstva, te brojni gosti i zvanice.

“Filozofski fakultet prošao je tri transformacije, daleke 1994. godine, Odlukom Predsjedništva RBIH formirana je Pedagoška akademija, koja je kasnije prerasla u Pedagoški fakultet, a od 2013. godine sa radom je počeo Filozofski fakultet”, podsjetila je dekanesa, prof.dr. Memnuna Hasanica. 


Danas Filozofski fakultet Zenica ima sedam odsjeka, razredna nastava, matematika i informatika, engleski jezik i književnost, njemački jezik i književnost, bosanski, srpski i hrvatski jezik i književnost, turski jezik i književnost, te odsjek za kulturalne studije.

-Radi se o humanističkim,društvenim i matematičko-informacionim studijskim programima.

“Imamo razmjenu studenata u okviru tri programa, Erasmus plus,CEEPUS i Mevlana program, i to studenti, posebno jezičkih odsjeka dobro koriste”, istakla je dekanesa Hasanica, dodajući da je današnja svečanost svojevrsna inventura dosadašnjeg rada.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.