x

"Sveci" srušili Tottenham, Watford bolji od Wolverhamptona

Činilo se da će se Tottenham "trgnuti" nakon dolaska Josea Mourinha na kormilo ekipe, ali su Pijetlovi i dalje neuvjerljivi. Tako je danas (21. kolo Premiershipa) Tottenham savladan na gostovanju kod Southamptona.

Sveci su slavili sa minimalnih 1:0, a heroj pobjede domaćih bio je strijelac jedinog gola Danny Ings.

Igrala se 17. minuta kada je Stephens poslao dugu loptu ka Ingsu koji se fantastično oslobodio svog čuvara i postigao sjajan gol za 1:0.

Tottenham je bio poprilično loš u prvom poluvremenu, a puno se nije promijenulo ni u drugom iako su gosti, očekivano, preuzeli posjed.

Pokušavao je Tottenham doći do poravnanja, ali nije uspio stvoriti dovoljno dobrih prilika, dok se Southampton uglavnom branio bez većih problema.

Istina, Kane je u 74. minuti zatresao mrežu gola Southamptona, ali je njegov gol, opravdano, poništen zbog ofsajda.

Ostalo je do kraja 1:0 za Southampton koji je sada 11. sa 25 bodova. Tottenham je ostao na šestom mjestu sa 30 osvojenih bodova.

U istom terminu odigran je i meč na Vicarage Raodu između Watforda i Wolverhamptona. Domaći Watford je uspio slaviti pobjedu rezultatom 2:1.

Wolvesi su bili opasniji na otvaranju meča, ali je onda došla 30. minuta i brz napad domaćih. Na kraju je Ismaila Sarr uposlio Deulofeua koji je iskosa sa lijeve strane pogodio za 1:0.

Bio je to rezultat prvog dijela, a onda u 49. minuti Doucoure uz odbitak povisuje na 2:0.

Wolvesi su uspjeli smanjiti na 2:1 u 60. minuti kada je Neto savladao golmana Watforda uz pomoć jednog defanzivca domaćih koji je zakačio loptu nakon njegovog šuta.

Watford je u 69. minuti ostao sa igračem manje kada je Kabasele isključen zbog zaustavljanja prekršajem Jote koji je bio u prodoru ka golu domaćih.

Ipak, Watford se uspio odbraniti i slaviti pobjedu. Bodovi su ovo koji će svakako pomoći Watfordu da se izvuče iz teške situacije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.