x

Suspendovan na 15 mjeseci

Švedski golman šokirao: Liječio sam se - kokainom!

Ispovijest rukometnog golmana Dana Beutlera postala je jedna od glavnih tema u švedskoj sportskoj javnosti.

I dok golmani u 42. godini obično koriste posljednje dane karijere za uživanje, Beutler je dobio 15-mjesečnu suspenziju jer je konzumirao kokain, i to zbog poremećaja koji mu je dijagnosticiran.

Naime, Buetleru je otkriveno da ima problema s koncentracijom na poslu u večernjim sa tima, ali s tim problemom nije se nosio najbolje, pa je 'šmrkao' kokain.

"Pokušao sam liječiti sam sebe, a nisam bio svjestan o kakvom se problemu zapravo radi. Psiholog mi je objasnio da kod nekih ljudi koji imaju ADHD postoji hemijska reakcija u mozgu gdje zupčanici u misaonim putevima naglo kliknu. Imao sam problema s radom u večernjim satima, postajao sam ekstremno umoran i jedva sam mogao pričati sa ženom", prepričao je Beutler.

Danas se kaje zbog svega.

"Kad sad pogledam iza sebe, mogu reći da sam bio na putu ravno za pakao. Da sam nastavio živjeti tako, uvjeren sam da bi sve završilo tragično", zaključio je Beutler.

Ovu sezonu Beutler je trebao braniti za danski GOG, ali dopinški skandal rezultirao je raskidanjem ugovora. Iako zbog suspenzije mnogi smatraju da će prekinuti karijeru, njegovi planovi su drugačiji.

"Zajedno s Henrikom Johnssonom i Christofferom Ekmarkom pišem knjigu, a zadnje poglavlje je moja zadnja utakmica. Kada još jednom zalijepim prste i stanem na gol, nebitno u kojoj ligi. Moj najveći san je zaigrati opet. Ovo ne smije biti kraj, moja ljubav prema rukometu je prevelika", tvrdi Beutler.

Beutlerovo ime je prilično poznato u svijetu rukometa. Ovaj golman veliki trag je ostavio u Bundesligi, gdje je branio za Flensburg i Hamburg, a još je nastupao za Kristianstad, Malbo, El Jaish, Redbergslids...


(Spor

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.