x

SEDMO SLAVLJE U KUĆI MILUTINOVIĆA

Svi kažu da nisam stao dok se nije rodio dječak, ali nije tako: Goran iz Pranjana poslije 6 kćerki dobio sina!

GORNJI MILANOVAC - Za selo Pranjani na Suvoboru kažu da je među najživljim u Srbiji. Mnogo mladih parova odlučuje ovdje da ostane i formira porodicu, pa su škola i vrtić iz godine u godinu sve puniji.

Pravi primjer domaćina koji je na ličnom primjeru najbolje pokazao kako se bori sa bijelom kugom je Goran Milutinović koji iz prvog braka ima troje, a iz drugog četvoro djece. Ono po čemu je poseban, jeste što je nakon šest kćerki dobio sedmo dijete - sina. Mada, kako kaže, o tome uopšte nije razmišljao.


- Svi kažu da nisam stao dok se nije rodio dječak. Oni koji me dobro poznaju znaju da nisam takav, jednostavno to je sudbina da budem bogatiji i srećniji sedam puta od mnogih drugih, ovo bogatstvo ne bih mijenjao za milione, kaže Goran iz Pranjana.

Kada se rodio sin slavilo se duboku u noć, mada i kćerkama se jednako obradovao. Ističe gdje čeljad nisu bijesna, ni kuća nije tijesna.


- Kako su se kćerke rađale mijenjale su mi život iz korijena, sve poroke koje sam imao ostavio sam zbog njih, smatrajući da treba da im bude uzor i da ih izvedem na pravi put. Jednostavno, kao roditelj smatrao sam da onaj ko ima šest djevojčica ne treba da ima loše manire. One se slažu kao velike djevojke i uvijek su tu da pripaze jedni na druge. Naročito najstarija kćerka koja ide na fakultet, ali i pomaže sve oko najmlađeg brata Lazara sve što treba, priča ovaj ponosni otac.

Velika je podrška supruzi Kristini, koja uprkos velikim obavezama oko četvoro djece sve uspijeva da stigne.


- Iskreno, ja kada sam saznala da sam trudna četvrti put, bila sam u šoku. Ne mogu da kažem da je bilo strašno, ali još jedna beba u kući, još jedni grčevi pa rast zubića sve to mi je prolazilo kroz glavu. Kada sam otišla na drugu kontrolu, tu sam saznala da nosim dječaka, u šta ja nisam mogla da vjerujem. Pitala sam doktora da li je siguran u to što mi priča, samo se nasmijao i klimnuo glavom, priča Kristina.


Kad su stupili u brak nisu se nadali da će se u zajedničkoj ulozi roditelja ostvariti čak četiri puta, ali su sa velikom radošću prihvatili ovaj dar od Boga. Kada je poslije šest kćerki stigao dječak, susreli su se i sa jednim malim "problemčićem".

- Sve je išlo spontano, tako da smo se lako navikli, napravili razmještaj u kući kako bi ga prilagodili djeci, jedino gdje smo imali problem jeste oko stvari. Imali smo garderobicu samo za djevojčice. Onda su krenule pripreme, kupovina stvari za dječaka, pa do krečenja sobe u plavo i svega ostalog, dodala je ona.

.

Kurir.rs/RINA


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.