x

SVI PLAČU KAD ON PJEVA: Njegova majka zgrožena, zbog ovoga je odbila njegov novac!

Mnogi pjevače dijele na one koji manje ili više dobro pjevaju, ali niko ne ostaje imun na to kada neko ostavlja cijelu svoju dušu u pjesmama. A  kada Adil Maksutović pusti glas, svi koji ga slušaju se bore da ne puste suzu.

Ono što mnogi ne znaju o vlasniku hitova kao što su ``Laku noć``, ``Niko me nema`` ili ``Vjeruj u nas``, je to da je vjerovatno najobrazovaniji mladi pjevač na našoj javnoj sceni. Novim generacijama pjevača obično obrazovanje manjka jer se još i prije punoljetstva late mikrofona i počnu da zarađuju po klubovima i svadbama, međutim, to ne važi i za Adila, premda je u istim godinama počeo sasvim solidno da zarađuje od muzike.

 

On je, za razliku od ostalih svojih mladih kolega, završio čak dva fakulteta, i to Pravni i Kriminalističku policijsku akademiju. Na sve to, krajem 2015. godine, završio je i master studije na Pravu.

 

Ipak, da će biti pjevač znao je oduvijek. U porodičnoj arhivi se i danas čuvaju snimci na kojima, kao 4-godišnjak, pjeva na porodičnim okupljanjima i svadbama, a svi napori roditelja da ga upisuju na sportove ili usmjere ka školi, nisu pomagali. Iako je bio odličan učenik, imao je u sebi tu svijest da će u životu biti pjevač i ništa drugo, ali je, ipak, ispunio ambicije roditelja i donio im kući ne samo jednu, nego dvije diplome.

 

Muzičku karijeru je započeo slučajno, tako što je jedne večeri trebalo da bude zamjena za pjevača u bendu svog prijatelja, a nakon što je izazvao apsolutni delirijum u kafani, svi su postali svjesni toga da je zvijezda rođena. Međutim, to se nimalo nije dopalo njegovoj majci, koja je smatrala da je sramota da zarađuje od muzike kada poseduje takav kapacitet za učenje.

 

- Sjećam se da sam taj prvi zarađeni novac stavio na sto, a ona nije željela da ga uzme. Baš je bila protivnik toga da se bavim pjevanjem. Mamin rođeni ujak bio je strašan pjevač i bavio se pjevanjem po kafanama. Imao je poroke, volio je da popije i tako dalje. Mama je ispred sebe imala loš primjer i nije željela da ja krenem tim putem jer je znala kakvi su rizici i čemu smo svi izloženi -ispričao je nedavno Maksutović u emisiji ``Iz profila``.

(Pulsonline)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.