x

Gledao na laptopu svoj bivši tim

Svi su napustili dvoranu, ostao je samo Luka Dončić s laptopom, a razlog je nevjerovatan

Košarkaši Real Madrida priredili su poprilično iznenađenje u polufinalu Eurolige, nakon što su prvi put nakon pet uzastopnih poraza svladali Barcelonu i plasirali se u finale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja rezultatom 86:83.

I dok se Real borio s Barcelonom za plasman u finale završnog turnira Eurolige, bivši član Kraljeva Luka Dončić je iz dvorane Golde State Warriorsa na laptopu pratio meč.

Dugo nakon treninga je talentovani Slovenac ostao u dvorani jer nije želio da propusti završnicu napetog okršaja.

I na kraju nije požalio, budući da je njegov tim izborio finale i u subotu od 19 sati igra za novi trofej evropskog prvaka protiv turskog Anadolu Efesa.


Inače, Luka se istovremeno bori da sa Dallas Mavericksima uđe u veliko NBA finale. Trenutno u polufinalu igra protiv Golden State Warriorsa, koji vode s 1:0.

Prvu utakmicu dobili su Warriorsi na svom parketu sa 112:87, a druga se igra sutra ujutro u tri sata iza ponoći. Dončić je navodno imao zdravstvenih problema, zbog čega je bio ispod svog nivoa u prvom meču, kada je ubacio 20 poena, ali očekuje se da će ipak biti spreman za drugi meč.


Mavsi traže pobjedu i brejk kako bi oduzeli Warriorsima prednost domaćeg parketa.

Luka je šest godina bio član Real Madrida, sve dok 2018. nije otišao u NBA ligu. Neposredno prije toga postao je prvak, MVP lige i MVP završnog turnira u Beogradu, gdje se i ove godine održava završni turnir Eurolige.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.