x

Uspio izmamiti i aplauze dobrim potezima

Svi su sinoć izviždali Dembelea, ali Xavi je na kraju čuo nešto potpuno drugačije

Fudbaleri Barcelone remizirali su sinoć protiv Napolija (1:1) u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige.

Barcelona je na kraju uspjela doći do remija jer je Napoli od 29. minute utakmice vodio sa 1:0 kada je Zielinski pogodio mrežu katalonskog kluba.

Međutim, Barcelona je u 59. minuti uspjela da poravna na 1:1, a strijelac je bio Ferran Torres s bijele tačke. Barca je mogla i do pobjede jer je imala nekoliko velikih prilika do kraja meča, ali se rezultat nije mijenjao.


Xavi je u drugom poluvremenu sve snage poslao u napad, a u igru je uveo čak i Ousmanea Dembelea. Francuz je dobio žestoke zvižduke od navijača Barce zbog toga jer nije produžio ugovor.

Dembele će na kraju sezone kao sloboda igrač otići iz Barcelone, a ono što je dodatno sve naljutilo jeste činjenica da je odbio transfer u januaru.

Xavi ga u januaru nije koristio, ali ga je vratio u sastav iako su čelnici kluba bili protiv toga. Protiv toga su i navijači što su to pokazali sinoć žestokim zvižducima kada je Dembele ušao na teren.


No, Xavi je nakon utakmice izjavio da je zadovoljan jer je Dembele s nekoliko dobrih akcija te zvižduke uspio da pretvori u aplauze. Tražio je prije meča od navijača da ne zvižde Dembeleu, ali ga oni nisu poslušali.

"Navijači su me izignorisali, iako sam nekoliko puta tražio da mu ne zvižde. Na kraju je Ousmane svojom predstavom zvižduke pretvorio u aplauze", rekao je Xavi nakon sinoćnje utakmice.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.