x

Emma Raducanu iskrena

"Svijet možda misli da sam luda, ali donosim najbolje odluke za svoju karijeru"

Rumunska teniserka Emma Raducanu još uvijek se oporavlja od povrede koju je zadobila u prvom kolu WTA turnira u Rimu u meču protiv Biance Andreescu.

Prvakinja US Opena iz 2021. godine i pored toga sudjelovat će na Roland Garrosu.

Specijalisti smatraju da je veliki problem mlade sportašice to što je vrlo često mijenjala trenere. Emma Raducanu odgovorila je kritičarima i navodi kako je uvjerena da su donesene odluke bile dobre.


"To je definitivno putovanje kroz koje učim usput, ali važno je šta mi odgovara na individualnoj razini. Možda ne ide svima i svijet će me možda gledati kao ludu, ali ja imam povjerenja u svoje odluke i ono što mislim da je dobro za mene. Vjerujem u način na koji radim i gledam naprijed" , izjavila je Emma Raducanu za Tennis World USA.

Osim treninga, Emma Raducanu ima i obaveze izvan terena. Sportašica je nakon uspjeha na US Openu potpisala nekoliko sponzorskih ugovora, a raspored joj je vrlo gust.


"Mislim da bih trebala napredovati što se tiče procesa opuštanja, jer nemam puno vremena za sebe. Bavim se jogom, mislim da je jako važno biti fleksibilan, jer na teniskom terenu ulazimo u svakakve pozicije", rekla je Raducanu i dodala:

"Joga me opušta i jedna je od aktivnosti koja me potpuno odvaja."


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.