x

Svjetska premijera: Hyundai Santa Fe za 2021.

Hyundai je predstavio restilizovani Santa Fe sa potpuno izmijenjenim prednjim dijelom.

Redizajn za koji se većina proizvođača automobila odluči na polovini životnog vijeka određenog modela, obično se svede na diskretne kozmetičke promjene i manja tehnološka unapređenja, prije svega u okviru motorizacije.

Međutim, Hyundai je odlučio da svoj SUV Santa Fe osvježi u značajnoj mjeri za 2021. godinu. Četvrta generacija ovog modela, koja je debitovala prije samo dvije godine, pretrpjela je velike stilske promjene na prednjem dijelu, pa sa na prvi pogled može učiniti da je riječ o potpuno novoj generaciji.

Nove su prednje svjetlosne grupe, maska hladnjaka i branik, a Hyundai se odlučio za specifično rješenje LED dnevnih svjetala u obliku slova "T".

Sa druge strane, zadnji dio vozila je pretrpio nešto manje izmjene koje su najuočljivije na stop svjetlima i braniku.

Santa Fe za 2021. sa promo fotografija je postavljen na nove 20-inčne alu felne, a kupcima će biti ponuđena i široka paleta točkova manjih dimenzija i raznovrsnih dizajnerskih rešenja.

Tehnička unapređenja na restilizovanom modelu uključuju poboljšani upravljački sistem, a korejska kompanija se pohvalila da je ujedno smanjen i nivo buke i vibracija u putničkoj kabini.

Unaprijeđena mehanička platforma donosi veću bezbjednost u vožnji, a u slučaju sudara karoserija bolje apsorbuje udarne sile nego ranije.


Promjene su obuhvatile i unutrašnjost ovog SUV-a. Ispred vozača se nalazi potpuno digitalizovana instrument tabla u vidu ekrana dijagonale 12,3 inča, dok drugi, 10,25-inčni digitalni displej na vrhu centralne konzole pripada multimedijalnom sistemu.

Dizajn središnje konzole i komandi klimatizacije je znatno drugačiji nego na odlazećem modelu, pa kokpit sada ima bolju ergonomiju i djeluje elegantnije.

Korejski proizvođač za sada nije objavio više tehničkih detalja, kao ni podatke o pogonskim jedinicama.

Ove informacije očekuju se tokom ljeta, s obzirom da je dolazak restilizovanog Hyundaija Santa Fe na evropsko tržište najavljen za septembar.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.