x

Taman za vikend: Tortilje s jajima i puno sira na francuski način

Quesadille s jajima su idealan doručak za vikend, a da budu što ukusnije poslužit će trik poznatog francuskog kuhara...

Michelinov chef, Francuz Nicolas Abello iz restorana L'Appart u New Yorku inspiraciju vuče iz klasičnih francuskih recepata kojima daje moderan štih. Jedno od njegovih omiljenih jela koje može poslužiti za doručak vikendom ili kakvo druženje s prijateljima je francuska quesadilla – tortilja za ljubitelje sira. Za pripremu ne treba više od 20 minuta.

Sve što trebate je pripremiti jaja, mladi luk, maslac, mlijeko ili vrhnje, tortilju i dovoljno sira koji će se lijepo rastopiti.


„Tajna slasti je u jajima. Najprije rastopite maslac na tavi pa dodajte sjeckani luk. Prije nego luk potamni ulijte mješavinu jaja, soli i papra s malo vrhnja ili mlijeka pa pecite na jakoj vatri neprestano miješajući“, kaže chef.


Za jaja će vam trebati najviše tri minute, a zatim ih prebacite u posebnu posudu. U velikoj tavi zagrijte tortilju i okrenite je. Zatim dodajte velikodušnu količinu naribanog sira i jaja pa preklopite tortilju i nastavite je peći oko minutu do dvije na slabijoj vatri. Poslužite s omiljenim umakom ili povrćem poput rajčice i paprike.

U tortilju, osim jaja i sira možete dodati i na kockicu narezanu pečenu piletinu ili šunku, kukuruz, grah ili sjeckane ljute papričice.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.